Program


EurOpus - Sarah Chaksad Songlines
2

EurOpus - Sarah Chaksad Songlines

Az 1983-ban született bázeli szaxofonos Sarah Chaksad zenekarvezetőként és komponistaként is meglehetősen szokatlan utat választott: a nagyobb formációktól halad a kisebbek felé. Miután komoly visszhangot keltett 16 fős nagyzenekara, a Sarah Chaksad Orchestra, illetve a csupa hölgy alkotta 15 fős International Female Musicians Collective (IFMC) révén, a közelmúltban két női és négy férfi muzsikustársával – valamennyien kiemelkedő tehetségek..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 10. péntek, 20:00

EurOpus | Sarah Chaksad Songlines (CH/IR/NO/AT)

Közreműködik:

    Lisette Spinnler - ének
    Sarah Chaksad - altszaxofon, kompozíciók
    Hildegunn Øiseth - trombita, kecskeszarv kürt
    Pepe Auer - basszusklarinét
    Malcolm Braff - zongora
    Marc Mezgolits - basszusgitár
    Gregor Hilbe - dob

Az 1983-ban született bázeli szaxofonos Sarah Chaksad zenekarvezetőként és komponistaként is meglehetősen szokatlan utat választott: a nagyobb formációktól halad a kisebbek felé. Miután komoly visszhangot keltett 16 fős nagyzenekara, a Sarah Chaksad Orchestra, illetve a csupa hölgy alkotta 15 fős International Female Musicians Collective (IFMC) révén, a közelmúltban két női és négy férfi muzsikustársával – valamennyien kiemelkedő tehetségek és a nemzetközi színtér jól ismert személyiségei – megalapította Songlines névre hallgató európai szeptettjét.

Sarah Chaksad altszaxofonja mellett Hildegunn Øiseth, az IFMC-ben is játszó norvég trombitás a másik muzsikus, aki különleges hangzást ad minden szerzeménynek – olykor egyedi, kecskeszarvból készített kürtjével. Lisette Spinnler Svájc egyik legismertebb énekművésze, akinek különös erőssége a spontán, kellemes és eleven improvizáció. Az Opust több ízben is megjárt Christoph „Pepe” Auer tiroli szaxofonos, a rangos osztrák Hans Koller díj nyertese, egyéni basszusklarinét játékával gazdagítja a zenei szövetet. Honfitársa, a bázelben tanuló Marc Mezgolits hangszerével igen sokban járul hozzá ahhoz, hogy a hangzás ilyen friss és modern legyen. A zongoránál a zseniális, erőteljes ritmikájú, független és kozmopolita Malcolm Braffot találjuk, míg a doboknál a rendkívül sokoldalú, szintén többszörös Opus-fellépő Gregor Hilbe foglal helyet, aki ethno és elektronikus projektekben is otthonosan mozog.

Sarah Chaksad erőteljes és érzelmekkel teli zenét ír, ez mind korábbi, mind új kompozícióira ugyanúgy igaz. A kisebb formátumnak és a válogatott zenészeknek köszönhetően a darabok ezúttal még erősebben sziporkáznak, fokozódik bennük a nyomás, a szenvedély és az intenzitás. Itt, ahol az egyéniség sokkal nagyobb szerepet játszik, és jóval meghatározóbb, mint egy nagyzenekarban, Sarah Chaksad zenéje szárnyakat kap ezen iránymutató személyiségek játéka révén: ritmikáját és dallamosságát tekintve éppúgy, mint meglepő fordulataival és kombinációival.

A zenekar bemutatkozó albuma, a 2019 nyarán felvett és tíz számot tartalmazó Songlines 2020 elején jelenik meg.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat