Program


EX
5

EX

Szerb Antal: EX
( VII. Olivér)
zenés vígjáték 3 felvonásban, 4 képben
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 31. péntek, 19:00

Egy király megunja a magas tábornoki gallért és azokat a korlátokat,  amelyek őt a közönséges halandóktól elválasztják. Forradalmat szervez  maga ellen, és otthagyja ősei trónját. De milyen foglalkozást válasszon,  amikor az uralkodáson kívül semmihez sem ért? Nem marad más választása;   szélhámos lesz. De ehhez sincs semmi tehetsége. Szerencsére, vagy a  véletlen jóvoltából egészen rendkívüli helyzetbe kerül: azt kell szélhámoskodnia, hogy ő saját maga: azaz VII. Olivér exkirály. Ez a legősibb vígjátéki forrás, a személycsere egy fejtetőre állított változata. Paradoxonok halmozása a kor divatja szerint. A személyiség körülhatárolása és kigúnyolása. Szerb Antal 1942-43-ban A. H. Redcliff  angol írói álnév mögé rejtőzve jelentette meg ezt az izgalmas regényt, s  nem sokkal ezután „Ex” címmel vígjáték formájában is feldolgozta a történetet.

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat