Program


Aktuális előadások




insides out
backs turned to time
a thousand tongues cry
for a shelter

mama egy ködös tér valahol az érzékiség peremén. A benne létező testeket sejtelmes szervek hajtják, melyek melléktermékei táncok, hangok, tárgyak, szövegek: szeretőkként érintkező anyagok.

Az általuk fenntartott állapot egyfajta megtestesült önelidegenedés, amelyben embernek lenni sokszor inkább anyagi állapot, mint identitás kérdése.
mama célja egy olyan, számtalan kapcsolat szövetéből álló valóság táplálása, melyben az érzéki és az erotikus túlnyúl az emberi interakciók halmazán. A darab jelenetei könnyekként, ráncokként, kövekként szerveződnek egymás köré, törékeny struktúrát alkotva.

farkas d. gergő első egész estés darabja organ-ing nevű kutatásának második munkája. Az organ-ing egy queer szemlélet a testen, amelyben a fikció és a test már meglévő narratívái egymással összefonódva válnak annak megélt valóságává. Középpontjában egy olyan, a kint és a bent határait finoman penetráló, a test határait átlépő világlás (worlding) elősegítése áll, melyben szintézisbe lép egymással az anyagi és a fantasztikus.

farkas d. gergő (1996) szereti a táncot, a koreográfiát, a szerelmet és a csínyt. Budapest, Bécs és Stockholm között bolyongva olyan terekről álmodozik, ahol élő és élettelen, materiális és anyagtalan egymással táncol. Ezáltal elmélyülten foglalkozik tárgyakkal, enged a tér, a fény vagy a hang autonómiájának, a tánccal pedig sokszor tőle részben független, önálló entitásként érintkezik. Első, Deep Fake című darabja jelenleg az Aerowaves nemzetközi koreográfusi platform Twenty22 szelekciója részeként turnézik Európa-szerte.

Koreográfusi munkáit olyan helyszíneken és fesztiválokon mutatták be, mint a Zürcher Theater Spektakel (CH), a Dansehallerne (DK), az Open House Festival (CY), az MTD Legacy Festival (NL), a Dansmakers Amsterdam (NL), az MDT Moderna Dansteatern (SE) és a Trafó Kortárs Művészetek Háza.

A 2022-2023-as évadban gergő a Sín Művészeti Központ rezidens művészeként dolgozott a Performing Gender Kreatív Európa program keretein belül. 2021-ben gergő elnyerte a DanceWeb ösztöndíjat Frederic Gies és Anne Juren mentorálása alatt.

Előadóként Gergő dolgozott többek között a Cullberg-gel, Frederic Gies-szel, Alma Söderberggel , Szeri Viktorral, Juhász Katával, Ofelia Jarl Ortegaval, Karin Pauerrel és Alex Franz Zehetbauerrel. Kortárstánc BA diplomáját az Amsterdam University of the Arts-on (MTD), koreográfus MFA diplomáját pedig a Stockholm University of the Arts-on szerezte.

Stáblista
Koreográfus: farkas d. gergő
Alkotók, előadók: Juhász Adél, Molnár Csaba, Vavra Júlia
Zeneszerző: Csernovszky Márton
Objektek: Kiss Balázs Ágoston
Fénytervező: Dézsi Kata
Jelmeztervezés, arculat, szcenográfiai tanácsadás: Vass Csenge
Jelmeztervező asszisztens: Makkai Panna
Külső szem: Czirák Ádám, Vadas Zsófia Tamara
Producer: SÍN Művészeti Központ

Támogatók: A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Ajánló


Szagolj bele kedvenc tévéműsorod felvételének hangulatába, nézd a stand-up sztárokat karnyújtásnyi távolságból és fogyassz tömény humort vágatlanul! Megérkeztél az ország…

Jávor Pál 1944-ben a nyilasok börtönébe kerül, mert nem hajlandó elárulni zsidó felesége tartózkodási helyét. Sopronkőhídára, majd Németországba hurcolják.

Az Analízis (Társaság) - Irodalmi találkozások önmagammal Juhász Anna (irodalmár) és Rácmolnár Lili (pszichológus) sorozata a K11-ben. Az Analízis irodalmi-pszichológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat