Program


Felolvasószínház - D. Kehlmann: Elveszettek utazása

Felolvasószínház - D. Kehlmann: Elveszettek utazása

Daniel Kehlmann: Elveszettek utazása
(Igaz történet alapján)
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 27. szombat, 19:00


Út a szabadságba. Legalábbis ebben bízik az a 937 zsidó, aki 1939 májusában útra kel. "Engedélyt kaptak", hogy elhagyják Németországot, Kubában fognak - legalábbis ideiglenesen - menedéket kapni, ahogy ez korábban már működött más menekültekkel. A remény nem hal meg - bár a hajótársaság az utolsó pénzüket is elvette, bár a legénység tele van nácikkal. De a bizakodás hamar rémisztő felismeréshez vezet: Kuba már senkit sem fogad be...

A darab ősbemutatóját 2018. szeptember 6-án tartották a bécsi Theater in der Josefstadt-ban.

Rendező: Szilágyi Bálint
Játsszák: Bödők Zsigmond, Huszárik Kata, Szilágyi Ágota, Tankó Erika

A szerzőről:

Daniel Kehlmann (1975)

A kortárs német irodalom csodagyereke 1975-ben született Münchenben, jelenleg Bécsben és Berlinben él.
Regényei és esszékötetei már huszonéves korában hatalmas kritikai és közönségsikert arattak Németországban, A világ fölmérése című regénye pedig meghozta számára a világhírt: az Egyesült Államokban hónapokig szerepelt az eladási listák élén, és hazánkban is komoly sikerkönyv volt. 2006-ban elnyerte a legrangosabb német irodalmi elismerést, a Kleist-díjat, 2008-ban pedig Thomas Mann-díjat kapott. Kritikusai világszerte kifinomultságát, hatalmas tárgyi tudását, intelligenciáját és páratlan humorát dicsérik.
2018-ban a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége volt, ahol többek között a Budapest Nagydíjat is átvehette.

A Magvető Kiadónál megjelent művei:
A világ fölmérése (2006), A Beerholm-illúzió (2008), Hírnév (2009), F (2014), El kellett volna menned (2017), Én és Kaminski (2017), Tyll (2018)

A rendezőről:

Szilágyi Bálint (1991)

2017-ben diplomázott a Színművészeti Egyetem színházrendező szakán. Dolgozott már többek között a Radnóti Színházban, a Budapest Bábszínházban, a Magyar Állami Operaházban, a Madách Színházban, a Stúdió K-ban, a Mozsár Műhelyben és a Hatszín Teátrumban. Jelenleg a Színművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója. A másodéves bábszínész osztályban színészmesterséget tanít Meczner Jánossal közösen. Eddig Daniel Kehlmann két művét állította színpadra: a 'Rosalie elmegy meghalni' című előadást Nagypál Gábor főszereplésével, a Stúdió K színházban; a 'Szenteste' című darabot a Hatszín Teátrumban Petrik Andreával és Rába Rolanddal.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat