Szemügyre vesszük a terítékeket, és megismerkedünk a XVIII. és XIX. századi főúri ételekkel. Megtudhatjuk, hogy miért nem található konyha a kastélyban, hogy melyik volt I. Antal és Ferenc József kedvenc bora, ill. mivel kínálta Erzsébet királyné a hölgyvendégeit. Számba vesszük azon gasztronómiai fogásokat, melyeket a királyi család egy-egy tagjáról neveztek el, és megemlítjük az udvari beszállítókat is.
Aronsen művének középpontjában egy kusza szerelmi történet és a megállíthatatlan olvadás áll – kérdés, hogy kit melyik fenyeget jobban. A váratlan fordulatok, a tragikomikus helyzetek, a kitörő érzelmek és a végtelen tréfák lavinaként temetik maguk alá a szereplőket..
„Egy mindenkiért – mindenki egyért!” - ki ne ismerné Athos, Porthos, Aramis és az ifjú D’Artagnan történetét? A muskétások kalandjai azonban most vadonatúj feldolgozásban ragadják magukkal a közönséget a Szegedi Szabadtéri Játékok következő, saját produkciójában.
1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.