Program


Aktuális előadásokElőadják:

Máthé Zsolt – Máthé Zsolt

Kertész Tiborné, Anna – Pogány Judit

Dr. Vető Klára – Bíró Kriszta

Dr. Hajnal Éva – Hámori Gabriella

Dr. Keller Gyula – Vajda Milán

Dr. Sárköziné Dr. Kelemen Zsuzsanna – Kerekes Éva

Dr. Veréb Edit – Csákányi Eszter

Breznay-Szalóky Antal – Csuja Imre

 

Dramaturg – Varga Zsófia

Asszisztens – Laky Diána

Ügyelő – Sós Eszter

Súgó – Horváth Éva

Rendező gyakornok – Ódor Gergő

Rendező – Mácsai Pál

Fordította: Nagy Klaudia

Magyar színpadra alkalmazta: Varga Zsófia és Mácsai Pál

fotó: Horváth Judit

terv: Nagy Gergő

 

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is sok helyen heves vitákat vált ki.

Magyarországon jog szerint az aktív eutanázia minden formája tiltott és büntetendő: orvos nem segédkezhet tevőlegesen, aktív módon abban, hogy egy beteg véget vessen az életének. Az etikai kérdés ugyanakkor nyitva áll: segíthet-e egy orvos valakinek abban, hogy méltósággal fejezze be az életet?

Az előadásban egy hetvenkilenc éves, ötven év házasság után a férjét elvesztő, de fizikailag és szellemileg tökéletesen ép nő kér segítséget a háziorvosától ahhoz, hogy rendezett módon, legálisan fejezhesse be az életét. Az orvos vonakodik, ezért a nő –  ügyvédje segítségével – nyilvános vitát szervez, hogy orvosszakértők, jogászok, és az egyház képviselőinek véleménye mentén döntsenek arról, teljesítheti-e, teljesítenie kell-e háziorvosának a nő utolsó kívánságát.

Az előadásban a nézők véleménye is teret kap. A Terror szerzőjének új darabja, az Isten a magyar jogrendre alkalmazva, és az elmúlás mindenkit érintő problémakörének hazai gyakorlatát is érintve a nagy sikerű németországi bemutatók után itthon az Örkényben látható először, folytatva színházunkban az aktuális közösségi, társadalmi kérdések színpadi megvitatását.

Köszönet: Dr. Biró Eszter, Dr. Hegedűs Zsolt, Dr. Kulka Janina, Dr. Martin Dénes, Dr. Muszbek Katalin, Szabó Ráhel, Dr. Tóth Balázs, Dr. Zeller Judit

Az előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Az előadás a GUSTAV KIEPENHEUER Bühnenvertrieb, Berlin és a MAYER-SZILÁGYI Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat