Program


„FERGETEGES – SISSI LEGENDÁJA”
3

„FERGETEGES – SISSI LEGENDÁJA”

Egy legendás szerelem ihlette a Margitszigeti Színházban bemutatásra kerülő produkciót, melyben a ExperiDance Production táncosai és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái nyűgözik majd le a közönséget.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 4. péntek, 20:00

A képen: Tóth Nikolett Sissi szerepében

A Margitszigeti Színház gyűjtést szervez a balesetett szenvedett táncművésznő gyógyítására. Augusztus 4-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bemutatja a Fergeteges című előadást. A lenyűgöző produkcióban – balesete előtt – Tóth Nikolett táncművész táncolta Sissi szerepét. Nikolett 2022. június 27-én szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor a Jókai utcában a művésznőre omlott egy lakóház épületrésze. Több műtét és kezelések sorozata után most először beszél az esetről és a jövőben szükséges kezelésekről a táncművésznő, aki maga is megtekinti a margitszigeti SISSI előadást.

Fergeteges - Sissi legendája
Színpadon az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái
táncelőadás (esőnap: augusztus 6.)
Műsoridő: kb. 130 perc, 1 szünettel

Egy legendás szerelem ihlette a Margitszigeti Színházban bemutatásra kerülő produkciót, melyben a ExperiDance Production táncosai és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái nyűgözik majd le a közönséget. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek, ahol hazánk leghíresebb cigányzenekarának szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, a táncosok mellett garancia a fergeteges színházi élményre.

A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be…

Az ExperiDance közönségsikerük ereje vélhetően abban rejlik, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik meg, vagy éppen fokozzák a végletekig, így, ezzel egy teljesen egyedi ízvilágot bemutatva. A tánckar tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik a társulat támogató közegében estéről estére képesek a legjobbat kihozni magukból.

Szereposztás
Sissy.................................... Kapitàny Dorottya
Cigánylány........................... Rimár Izabella
Grófnő.................................. Petrovics Petra
Andrássy.............................. Vincze Levente Gergely
Magyar herceg..................... Benkő Dávid
Bajor követ........................... Veres Tamás
Orosz követ.......................... Lugosi Fábián
Lakáj..................................... Barna István

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére mindenre fény derül, amennyiben aktív részvevői lesznek a bűnügy megoldásának.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ajánló


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat