Program


FILM/ZENE: Ifjúság (Csortos)

FILM/ZENE: Ifjúság (Csortos)

La giovenezza
olasz-francia-svájci-angol film, 118 perc, 2015
erdeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 31. vasárnap, 17:00

Rendező: Paolo Sorrentino
Operatőr: Luca Bigazzi
Zeneszerző: 
David Lang
Szereplők:
 Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda

 

Paolo Sorrentino filmje nemcsak a benne hallható eredeti zene – David Lang lenyűgöző szerzeménye – miatt kívánkozott sorozatunkba, hanem mert témája is filmzenei: egy idős filmrendező és zeneszerzője szemszögén keresztül mesél élet és alkotás nagy kérdéseiről. Az olasz film kortárs mestere – az Oscar-díjas A nagy szépség rendezője– 2015-ben ismét Fellinit idéző, életösszegző filmmel jelentkezett: ezúttal nem Róma, hanem egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

David Lang az egyik legtöbbet játszott kortárs amerikai zeneszerző. Szinte nincs olyan nap az évben, amikor virtuozitást igénylő művei – operák, nagy- és kamarazenekari, illetve szóló hangszerre írt művek - fel ne csendülnének a világ valamelyik nagy koncerttermében. Sorrentino már A nagy szépségben is hangsúlyosan épített Lang zenéjére (a nyitójelentet az I lie című kompozíció emeli éteri magasságokba). Az ifjúságban a Michael Caine által megformált zeneszerző életösszegző művét bízta rá, amelyet Sumi Jo (magyar átírásban: Cso Szumi) operaénekes, Viktoria Mullova hegedűművész és a BBC Koncertzenekar, valamint a Berlini Rádió Énekkara szólaltat meg. A filmben elhangzik emellett fontos szerephez jut Lang just (after song of songs) című szerzeménye is.

Díjak: Európai Filmdíj (2015): Legjobb film, Legjobb rendező, Legjobb férfi alakítás (Michael Caine)

Forgalmazó: Mozinet

Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

musical két részben

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak…

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat