Program


Flanders on the Move | Bart Maris & Peter Vandenberghe: GLiTS (B)

Flanders on the Move | Bart Maris & Peter Vandenberghe: GLiTS (B)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 12. péntek, 20:00

 Közreműködik:

    Bart Maris - trombita
    Peter Vandenberghe - zongora

A flamand zongorista, Peter Vandenberghe és Bart Maris trombitás 25 éve játszanak együtt különböző nagyobb formációkban, mint például az X-Legged Sally vagy a Flat Earth Society (ez utóbbi a CAFe Budapest keretében a BMC Koncerttermében néhány nappal később, október 16-án ad koncertet. Határozottan ajánlott!). Nemrég létrejött duójuk esetében viszont a jóval közvetlenebb dialógusokra helyeződik át a hangsúly, úgy Bart szerzeményeinél mint a számos rögtönzött darab esetében. Rendkívül koncentrált előadásaikon a nagy dinamikus kontrasztok, a zenei anyag folyton változó sűrűsége, színei és textúrája éppolyan súllyal esnek latba, mint a tonalitás vagy a ritmus, így válhat koncertjeik egyik kulcselemévé a meglepetés, a nem várt megoldások sokasága.

Getting Lost in Tiny Spaces címmel az El Negocito Records kiadásában tavaly megjelent debütáló albumuk anyagához a felvételek két nagy session során készültek: az első a Bijloke Ghent Kraakhuisban, egy rendkívüli akusztikájú koncertteremben zajlott, ahol a hangzás és a dinamika kaphatott nagyobb hangsúlyt, míg a második helyszín egy genti zongoraszalon, a Quatre Mains Salon Agust Debouck volt, ahol a helyiség kisebb méretei miatt a zenei artikuláció és a timing játszotta a döntő szerepet. Itt valamennyi kompozíciót ismét felvették, utána pedig jócskán szenteltek időt arra is, hogy improvizációk során minél teljesebben kiaknázzák a hely adta akusztikai lehetőségeket. A két session összesen több mint hét órányi felvételt eredményezett: különféle változatokat a komponált darabokból, és még többet spontán improvizációkból, köztük terjedelmes soundscape-ekkel, de jó néhány rövid, direkt darabbal is, melyeket ‘Tiny Spaces’ (‘aprócska terek’) elnevezéssel illettek. Az ebből a hatalmas anyagból lemezre került válogatás csupán rövid bepillantást nyújthat a duó fantáziavilágába, hiszen igazán csak az élő koncertek során tapasztalhatjuk meg hangzásaik és színeik teljes palettáját.

 

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon +36 1 216 7894

 

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat