Program


Flying Bodies Winter duplaest 2. nap

Flying Bodies Winter duplaest 2. nap

A Flying Bodies egy 6 éve működő, nemzetközileg is ismert rendezvénysorozat, melynek keretén belül kurzusok, művészeti kutatómunka és előadások megrendezésével, a résztvevők hidat szándékoznak képezni a kortárs előadóművészet és más művészeti ágak képviselői és szerelmesei között.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 11. szombat, 20:00

A Flying Bodies egy 6 éve működő, nemzetközileg is ismert rendezvénysorozat, melynek keretén belül kurzusok, művészeti kutatómunka és előadások megrendezésével, a résztvevők hidat szándékoznak képezni a kortárs előadóművészet és más művészeti ágak képviselői és szerelmesei között. A Flying Bodies Winter, a Flying Bodies rendezvénysorozat első állomása 2020- ban. A szervezőktől megszokott állandó innovációs törekvés ebben a mini fesztiválban is megjelenik. A 4 napos research- fesztivál alatt megkezdődik a kísérletezés, workshopok és előadások színesítik a programot illetve felvételiként is funkcionál egy 2020-ban készülő projektben való részvételhez. Ugyanis a következő évben a Flying Bodies vezetői elkészítenek egy interaktív produkciót, amely egyszerre lesz tánc előadás, képzőművészeti kiállítás, parkour bemutató, akrobata show és experimental- techno buli.

Január 11. 20.00:
1. Egyed Bea – The dark night of the soul

“Keresztes Szent János A lélek sötét éjszakája című műve szolgál az előadás gondolatmagjaként, melyben az Istennel való misztikus egység megélése után hirtelen Isten jelenlétének teljes hiányát tapasztalja meg a lélek. Mit kezd egy művész saját sötét éjszakájának megtapasztalása alatt önmagával, a művészetével? Kinek kell megfelelni, hogy elismerjék? Miért kell az elismerés és kitől számít?

Milyen -tetten érhető- elemeket kell tartalmaznia jelenleg egy táncelőadásnak, ahhoz hogy aktuális és érvényes legyen? Mit lehet kezdeni a sikerrel vagy a sikertelenséggel? Mikor lesz vége ennek az éjszakának?”

Előadó: Egyed Bea
Látvány és jelmez: Kis Judit
Zene: Tarr Bernadett
Szöveg: Fekete Ádám
Fény: Payer Ferenc
Szakmai konzultáns: Hegymegi Máté
Koreográfia: Egyed Bea

2. Collective Dope: Horváth Nóra, Ivanova Gábor – Beat

“A két előadó a mai társadalmunkra jellemző új kapcsolati formák megfelelőiként különböző tánc-nyelveket használva keres utakat egymás felé, a mozgás formaiságán keresztül mutatva be az útkeresés nehézségeit, abszurditását, és sokszor komikus pillanatait.

A bemutatott jelenetekben iróniával és humorral reflektálnak saját ritmus-, és jellembeli különbsége-ikre, illetve a világ folyton változó kapcsolati sémáira. Olyan táncformákat mutatnak be mondanivalójuk megjelenítésének eszközéül, melyek alapvetően határozták, illetve határozzák meg egy-egy kor szellemét. Használnak néptánc elemeket, diszkót, technót, hip hopot, twerket illetve egészen kis csoportokat érintő mai táncokat is, mint például a hardcore dance-t. A felsorolásban szereplő, egymástól nagyon különböző tánc és zenei stílusokat Porteleki Áron zeneszerző segítségével fogják össze.”

Az előadás 2019-ben elnyerte a Lábán Rudolf-díjat.

Alkotók, előadók: Horváth Nóra, Ivanov Gábor
Zenei összeállítás: Porteleki Áron
Fénytechnika: Pete Orsolya
Mentor: Rózsavölgyi Zsuzsa
Konzultáns: Mészáros Máté
Koncepció: Horváth Nóra

Ajánlatunk


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat