Program


Góbi Rita Társulat - Sziget-táncmonológok fényfürdőben

Góbi Rita Társulat - Sziget-táncmonológok fényfürdőben

Minden ember egy sziget. Saját univerzumába zárt, magányos lény, aki ösztönösen vágyik egy társra. Ezeket a szigeteket a víz ereje néha elszakítja a talajtól és a sodrás mozgásba lendíti őket. Ha két szigetet egymás felé visz az ár, az ütközés elkerülhetetlen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 16. szerda, 20:00

Minden ember egy sziget. Saját univerzumába zárt, magányos lény, aki ösztönösen vágyik egy társra. Ezeket a szigeteket a víz ereje néha elszakítja a talajtól és a sodrás mozgásba lendíti őket. Ha két szigetet egymás felé visz az ár, az ütközés elkerülhetetlen. Egy új szigetcsoport keletkezik, a száműzetés állapota véget ér.

A legendák hírhedt nimfái is a vizek partján, egy elzárt, de biztonságos létezésben lebegnek. Se nem élők, se nem holtak igazán. Félve bújnak el a külső tekintetek elől, ugyanakkor hajtja őket a megmutatkozás vágya is. Ezek az ellentétes állapotok hullámzásszerűen váltakoznak az előadásban, ahogy a víz elmossa és beteríti, majd megtisztulva a felszínre hozza azt, ami az útjába kerül. Egy nők lakta időtlen világ ez, ami akkor változik meg gyökeresen, amikor valaki rájuk talál.

A Sziget egy kísérlet a határok megszüntetésére és az egymás felé vezető út megtalálására. Góbi Rita munkáira egyként jellemző a bátor kísérletezés és a koreográfia precíz kidolgozottsága. Stílusában jelen van a geometria, a minimalizmus, a redukcióra való törekvés. Koreográfiai koncepcióját az ösztönös, a monoton és ismétlődő, miniatűr mozgásokból kibontakozó test- és állapotváltozások összehangolása jellemzi, mozdulatsorai lassan és következetesen transzformálódnak. Előadásaiban a mozgás, a zene és a vetített látványvilág, fénytechnika szoros összhangja teremti meg a darabok futurisztikus atmoszféráját.

Koreográfia: Góbi Rita
Tánc: Góbi Rita és Maurer Milán
Fénytervezés: Pavla Beranová (CZ)
Programozott világ: Papp Gábor
Zene: Gryllus Ábris
Dramaturg: Zsigó Anna
Produkciós asszisztens: Maros Liliána
Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat