Program


Grencsó – Dukay – Tickmayer HÁRMAS, vendég: Kalafszky Adriána

Grencsó – Dukay – Tickmayer HÁRMAS, vendég: Kalafszky Adriána

„Dukay és Grencsó első találkozásuk óta egy közös spirituális térből küldik zenei üzeneteiket.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 17. szerda, 20:00

Az anyagok közös jellemzője, hogy az első hangtól az utolsóig szabad improvizációk hangzanak el, továbbá nincs a hagyományos, jazz-es értelemben vett ritmusszekció. Grencsó az elmúlt években túllépett az avangárd / free jazz mégoly laza keretein is és Dukay Barnabással szoros intellektuális és spirituális összefonódásban stiláris és műfaji értelemben is új, alapvetően járatlan területre lépett. Megnevezhetetlen még a műfaj, amibe illeszkedik ez az egységes szövetű, sajátos, mással össze nem téveszthető hangzás, leginkább talán szabad kamarazenének hívhatjuk, ami kétségtelenül táplálkozik a jazz formabontó törekvéseiből csakúgy, mint kortárs zenei forrásokból.”

Németh Zsolt (részlet a 2018-ban megjelent, 3-lemezes Esszék című tripla albumhoz írt ajánlószövegből)

Műsor:

I. rész - Várakozás
II. rész - Fátyolzene

Közreműködik:

Grencsó István - fúvós hangszerek (I-II.)
Dukay Barnabás - zongora (I-II.)
Kovács Tickmayer István - sampler, elektronika (I-II.)

Kalafszky Adriána - ének (II.)

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki semmire sem tartja a nőket. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagot, ezzel elindul az őrület.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Ajánló


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Agatha Christie: Az Egérfogó krimi két részben A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat