Program


György király (1994) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

György király (1994) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Utána lehet nézni: III. György valóban uralkodott Nagy-Britanniában. Ráadásul 59 évig (1760-1820). A György király ennek ellenére nem igazán életrajzi film. Persze, persze, a feljegyzések szerint tényleg megbolondult, bár ennek okát illetően megoszlanak a vélemények (leginkább porfíriára gyanakodnak).  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 10. hétfő, 19:00

György király (1994) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Angol nyelven, magyar felirattal.

Utána lehet nézni: III. György valóban uralkodott Nagy-Britanniában. Ráadásul 59 évig (1760-1820). A György király ennek ellenére nem igazán életrajzi film. Persze, persze, a feljegyzések szerint tényleg megbolondult, bár ennek okát illetően megoszlanak a vélemények (leginkább porfíriára gyanakodnak). Nicholas Hytner filmje azonban nem a pontos diagnózis felállításával foglalkozik. Sokkal inkább azt vizsgálja, mi történik ilyen esetben a hatalomipar gépezetével és az azzal játszó személyekkel. Olykor dráma, máskor komédia.

Ha valaki nem ismerné a rendező, Nicholas Hytner nevét, ne szégyenkezzen, hiszen ő alapvetően színházi rendező. A brit filmeknek ugyanis van egy igen erős vonulata, amely színművekre épít (jelen esetben Alan Bennett drámájára). Mert a brit drámairodalom mind a mai napig igen gazdag, s bár kétségbe vonható, hogy a brit oroszlán fogai mostanság mennyire hegyesek, az kétségtelen, hogy kortárs színpadi művek tekintetében a britek talán a világ legjobbjai. A színészekről nem is szólva. Ezt a hagyományt pedig a 21. század pixelsztárjainak sem sikerült erodálniuk. Ízelítőként: Nigel Hawthorne, Helen Mirren, Ian Holm, Rupert Graves, Rupert Everett és még sokan mások. És feltétlenül szót kell ejtenünk Andrew Dunn operatőrről, aki látványosan fogalmazza meg a fenséges őrület különféle stációit. Az már bonyolultabb kérdés, milyennek is látják az alattvalók - és a filmcsinálók - a monarchia intézményét, a mindenkori uralkodó őfelségét. Mert ez számukra nem pusztán a bulvárhírek elegye.

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat