Program


Haffner Eszter, Bársony Péter és Rohmann Ditta - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

Haffner Eszter, Bársony Péter és Rohmann Ditta - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

„Vannak emberek, akiknek csillogó emléke világít, / Amikor ők maguk már nincsenek köztünk.” – Szenes Hanna II. világháborúban meggyilkolt költőnő két verssora akár a mottója is lehetne a Kamarazene karnyújtásnyira sorozat hommage-hangversenyének, melyen a Zeneakadémia Vonós Tanszékének két csoportvezető tanára mellett Haffner Eszter hegedűművész közreműködik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 15. kedd, 19:00

Schubert: B-dúr vonóstrió, D. 471
Krása: Passacaglia és fúga
Klein: Vonóstrió
Eötvös Péter: Trio à cordes (in memoriam Christophe Desjardins) – magyarországi bemutató
Krása: Tánc

Haffner Eszter (hegedű), Bársony Péter (brácsa), Rohmann Ditta (cselló)

„Vannak emberek, akiknek csillogó emléke világít, / Amikor ők maguk már nincsenek köztünk.” – Szenes Hanna II. világháborúban meggyilkolt költőnő két verssora akár a mottója is lehetne a Kamarazene karnyújtásnyira sorozat hommage-hangversenyének, melyen a Zeneakadémia Vonós Tanszékének két csoportvezető tanára mellett Haffner Eszter hegedűművész közreműködik. A műsor egyik részében a Holokauszt során Auschwitzban elhunyt két cseh zeneszerző, Hans Krása és Gideon Klein 1944-ben keletkezett darabjait hallhatjuk. Kleint kevesebb mint két héttel a Vonóstrió befejezése után deportálták, Krása pedig mindkét kamaraművét a theresienstadti gettóban komponálta. Eötvös Péter műve a 2020-ban elhunyt Christophe Desjardins-nek állít emléket; a francia brácsaművész tagja volt az Ensemble InterContemporainnek, nevéhez számos kortárs mű bemutatója fűződött. A melankolikus felhangot ellensúlyozza Schubert vonóstriója, melyből teljes egészében csak a nyitó Allegro tétel maradt fenn.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat