Program


Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál
4

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Halmos Béla magyar Széchenyi-díjas népzenész, népzenekutató, hegedűtanár. A magyarországi hangszeres népzenei és táncházmozgalom egyik elindítója, a Sebő Együttes egyik alapító tagja, 1990-től a Kalamajka zenekar prímása. A Gyulai Várszínház világzenei fesztiválja az ő munkásságának állít emléket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 22. szombat, 19:00

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál

Herczku Ági és a Banda

A zenekar tagjai: Herczku Ágnes (ének), Nikola Parov (hegedű, nickelharpa és sok más hangszer), Kuczera Barbara (hegedű), Gera Gábor (harmonika), Molnár Péter (nagybőgő), Fekete Márton (brácsa)

Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak.

A Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége, ugyanakkor fogékonysága más, fúziós és kortárs zenei műfajok iránt, a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.

Nikola Parov már fiatal pályakezdőként, az 1980-as évek elején elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet.
 

Malek Andi Soulistic

A zenekar tagjai: Malek Andrea (ének), Jáger Bandi (zongora), Balogh Roland (gitár), Pluto Horváth József (bőgő), Lakatos Pecek András (dob)

A Malek Andi Soulistic együttes egy korszakváltó találkozás eredménye. Adott egy jazz-muzsikus, aki régóta figyeli a magyar népdalokat, és egy énekesnő, aki bármit is énekelt, a népzene mindig szívügye maradt. Malek Andrea és Jáger Bandi közös produkciójában, amely az örömzene és a tudatosság kombinációjára, valamint a népzene, a jazz és az r&b elemeinek sajátos ötvözetére épül, népszerű és régóta elfeledett magyar népdalok és saját szerzemények hallhatók.
 

Szirtes Folk Band

A zenekar tagjai: Szirtes Edina Mókus (ének, hegedű), Papp Endre (brácsa), Fekete Márton (brácsa), Dés András, Födő Sándor, Fekete János Jammal (beatbox), Fenyvesi Márton (gitár), Cserta Balázs (fúvós), Bede Péter (fúvós), Földes Gábor

A Szirtes Folk Band kiváló muzsikusai a magyar könnyű- jazz- és világzenei élet meghatározó alakjai. A 10 fős, kirobbanó energiával megszólaló formáció zenei világa a tüzes népzenei elemeket ötvözi a beatbox popzenei hatásával, és a jazz improvizatív vonulatával.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat