Program


Hasszán aga felesége - Újvidéki Színház - 9. Vendégváró Fesztivál

Hasszán aga felesége - Újvidéki Színház - 9. Vendégváró Fesztivál

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 6. kedd, 19:00

Hasszán aga felesége várja otthon az urát a hegyi katonatáborból. Hasszán aga azonban dühös: elűzi otthonról az asszonyt és elveszi tőle a gyermekét. A nőt hamarost újra féjhez adják, de a bánatba belehal. EzLjubomir Simovićdrámájának és az inspirációul szolgáló népballada vázlata. Ezt kerekíti Urbán András rendezése kemény punkkoncertté, feminista ordítássá, ezt görbíti a nemek közti egyenjogúság kérdőjeleivé.Az előadás a szerbiai nemzeti fesztiválon, a Sterija Játékokon a legjobb előadás díját érdemelte ki.

Hasszán aga felesége– Béres Márta, m. v.Hasszán aga– Huszta DánielPintorović bég– Mészáros ÁrpádHasszán aga anyja– Figura TeréziaPintorović bég anyja– Banka LíviaJuszuf– Német AttilaSzuljo– Pongó GáborHuszo– Sirmer ZoltánMusza– Gombos DánielAhmed– Ozsvár Róbert, m.v.


Díszlet:Urbán András, m.v.
Jelmez: Milica Grbić Komazec, m.v.
Zeneszerző: Irena Popović Dragović, m.v.
Dramaturg:Vedrana Božinović, m.v.
A rendező munkatársa, fordító:Lénárd Róbert

Rendező:Urbán András, m.v.

Az Újvidéki Színházról:

“Színházunk első előadását 1974-ben láthatta a nagyközönség: Örkény István Macskajáték című drámáját. Állandó játszóhelyére 1985-ben költözött az akkori társulat, az egykori Ben Akiba Kamaraszínház épületébe. Jelenleg is itt működik a színház, a Jovan Subotić utca 3-5. szám alatt. A színház mindenkori vezetősége arra törekedett, hogy a legkiválóbb rendezők, vendégművészek meghívásával színesítse, gazdagítsa a színház repertoárját. Akik már dolgoztak ezzel a társulattal, szívesen járnak vissza, hiszen az itt működő csapatszellem és a kitartó munka színvonala a különböző itthoni és magyarországi fesztiválokon elért sikerekkel is bizonyítható.
A megfelelő alkotók kiválasztása mellett ugyanilyen fontos szempont a repertoár összeállítása. Színházunk évente átlagosan 5 bemutatóval lép közönsége elé és ugyanennyit tartunk repertoáron az előző évad előadásaiból is. A művészi arculat kialakításában lényeges szempont, hogy a színházlátogató közönség valamennyi korosztályának igényes kikapcsolódási lehetőséget nyújtsunk. Ezért évi rendszerességgel viszünk színpadra sokszereplős zenés produkciókat, de a nagy klasszikusoknak is meghatározó szerep jut a repertoárban. Emellett fontos célkitűzésnek tartjuk a Vajdaságban élő és alkotó írók ösztönzését és drámáik műsorra tűzését.”

Ajánlatunk


zenés játék két részben

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat