Program


Házhoz megy a Zenede II.

Házhoz megy a Zenede II.

Házhoz megy a Zenede II.
2019. április 15. (hétfő) 19:00 óra

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 15. hétfő, 18:00

Házhoz megy a Zenede II.

A Házhoz megy a Zenede zenetörténeti előadássorozat célja, hogy bemutassa  a könnyűzene fejlődését az 1920-as évektől napjainkig.
Az előadás az elmúlt hat évben, tavaly tavasszal Gyulán is nagy sikerrel a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutatta be a (blues, swing, beat, soul, rock, pop) zenei stílusok érintésével.
A Zenede II. tematikus sorozat a rockzene hazai és nemzetközi megteremtőit mutatja be. Jimi Hendrix-Radics Béla, Illés, Metró, Omega, Hobó Blues Band, AC/DC, Rolling Stones, Emerson, Lake & Palmer, The Doors, Tankcsapda és még számos ikonikus zenekar és rockzenész muzsikája elevenedik meg az új generáció számára.
Az előadás célja emléket állítani a zenei nagyságoknak és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren játszásra.
A legendás rocktörténeti személyiségeket Baricz Gergő énekhangjával és Nagy Zoltán gitárjátékával idézzük meg a fiatalok számára. A ritmusszekciót Megyaszay István és Bordás József alkotják.

A rocktörténeti előadás zenekarának tagjai:

Nagy Zoltán: Zséda, Kasza Tibi, Freddi, Pápai Joci, és még számos zenekar gitárosaként lett ismert
Baricz Gergő: Az X-Faktor felfedezettje, zenetanár, a hazai rock élet szerves része
Megyaszay István: A piramis basszusgitárosa, zenetanár, a Blasius gitárok endorsere
Bordás József: A Házhoz megy a Zenede művészeti vezetője, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagja, zenetanár, dob-művész.

Ajánlatunk


Händel: Il delirio amoroso, HWV 99. (koncertmester: Sergey Malov) Debussy: Syrinx - Előadja: Pivon Gabriella - fuvola Stravinsky: Apollón Musagete (koncertmester: Daniel Bard)

A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat