Program


Héttorony Fesztivál 2018 - Bognár Szilvi, Novák Péter és az Etnofon Társulás, Branka Trió

Héttorony Fesztivál 2018 - Bognár Szilvi, Novák Péter és az Etnofon Társulás, Branka Trió

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 13. kedd, 17:00

17:00 Fényfestészet

17:30 Dévényi Sándor és Pásztor Péter építészek közös kiállítása, megnyitja Csernyus Lőrinc építész

18:00 Aranypénz-térdű szerető – Nagy László énekelt versei Bognár Szilvia, Novák Péter és az Etnofon Társulás előadásában
A költő versei, bolgár és délszláv népköltési fordításai a 70-es évek elején szólaltak meg először énekelve. Bár tudjuk, hogy hajdan a vers és dallam egyszerre születtek, s csak később váltak el egymástól, úgy tűnik, a népzenei mozgalom ismét összehozta a két testvért. A Kaláka együttes, Sebő Ferenc, a Vízöntő és a Kolinda zenekarok munkássága jelentette ezen a téren a nagy áttörést. Énekelhető dallamaik legtöbbje akár népdal is lehetne.

Kiss Ferenc, a műsor Makovecz-díjas szerkesztője is gyakran muzsikált annak idején a Bolgár Kulturális Központ Nagy László és folklór estjein, autentikus népi hangszeres szólisták és énekesek bevonásával. Később – a költő tanácsára és közbenjárására – zenésztársaival tanulmányútra mehetett a Rodope misztikus hegyei közé, ahol a legenda szerint Orpheusz született. Ott, a Siroka Laka-i zeneiskolában ismerkedtek meg közelebbről a bolgár duda, tambura, gadulka, kaval és tapan használatával, valamint a népdalok archaikus éneklési technikáival. A régi repertoár azóta kiegészült délszláv szövegekkel és megzenésített Nagy László költeményekkel, és mára egész estés műsorrá terebélyesedett.
Közreműködők:
Bognár Szilvia - ének
Novák Péter - ének
Kiss Ferenc - hegedű, koboz, citera
Küttel Dávid - harmonika, gitár, ének
Szabó Zoltán - dudák, furulyák, tárogató, klarinét
Orczi Géza - ütőhangszerek, tamburák
Gyulai Csaba - ütőhangszerek, gadulka

19:00 Branka Trió koncert
Básits Branka, a Junior Prima díjas énekesnő ez évben alapította meg saját Trio formációját legújabb zenei ötletei megvalósításához. A fiatal énekesnő a Zeneakadémián végzett népi énekesként, ám zeneiségét nem csak az autentikus népzene határozza meg, mivel szereti átlépni a műfaji határokat, zenei szabadságát és határtalanságát a világzenében tudja leginkább kibontakoztatni. Számos világzenei formációban megfordult már, a Zűrös Banda és a Pravo zenekarokban énekel, meghívott vendégművészként mostanában pedig a Boban Marković Orkestarral koncertezik. Branka magyar-szerb származású zenész, egy vibráló, színes személyiség és énekes. A színpadon hatalmas szenvedéllyel és erővel énekel, ugyanakkor képes olyan lágy és finom hangokra, melyek a legkeményebb szívig is elérnek. Az énekesnő édesapja szerb, édesanyja magyar, így ennek a két hagyománynak az ölelésében nőtt fel, a későbbiekben pedig ez a kettősség nem csak a mindennapjait és életét, hanem egész zenei világát is áthatotta. Új triója bár ezekből a tradíciókból, a szerb és a magyar népzenéből merítkezik, messzire viszi a hallgatót, a halandó világot feledtetve egy fel nem fedezett, izgalmas, érzésekkel, emlékekkel és örökérvényű igazságokkal teli absztrakt univerzumba, mindannyiunk lelke mélyére. Ebben az űrutazásban’segítenek kiváló zenésztársai, Wertetics Szlobodán harmonikás és Czirják Csaba jazz-gitáros, akikkel külön-külön már évek óta zenél.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat