Program


Hófehérke és a 7 törpe
8

Hófehérke és a 7 törpe

Ifj. Harangozó Gyula / Kocsák Tibor:
Hófehérke és a 7 törpe
Táncjáték két felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 21. vasárnap, 18:00

A világ egyik leghíresebb Grimm-meséje szinte balettszínpadra termett, és a 2004-es bemutató óta minden évadban szó szerint elvarázsol kicsiket, nagyokat egyaránt. A hét botladozó törpe, az ártatlan Hófehérke és a gonosz mostoha figurája ifj. Harangozó Gyula koreográfiájában, Velich Rita jelmezeiben, Kentaur szenzációs díszleteiben, Kocsák Tibor mesés zenéjére elevenedik meg bravúros színpadi megoldásokkal.

Az Erkel Színház 2017. júniusában várja a családokat a fantasztikus produkcióra.

1. kép
Hat törpe behúz egy kocsit. Hosszas keresgélés után megtalálják hetedik társukat, Kukát. A kocsin ember nagyságú csomag áll, lepellel borítva. Lehúzzák a leplet: egy hatalmas könyv bukkan elő, a borítóján alma. Amikor kinyitják, a gonosz banya figurája ugrik ki. Kezdődik a mese!

2. kép
A király városában ébredeznek az emberek. Szorgalmasan takarítják a vár környékét. Szeretettel köszöntik Hófehérkét, mindenki a kedvében jár. Megérkezik a vadász, aki egy galambot ad neki. Önfeledten táncolnak, de a királyné érkezése megrémíti az embereket. Ijedten elhúzódnak tőle, mert a rideg asszony mindenkiben hibát talál. Hófehérke kedvesen köszönti, de mostohája ellöki magától, seprűt nyom a kezébe és távozik. Az emberek megvigasztalják a lányt, és együtt vidáman munkához látnak. Még a királynő hatalmas tükrét is kifényesítik. Amikor a gonosz mostoha visszaérkezik, mégsem elégedett, és már éppen megbüntetné szegény Hófehérkét, amikor belép a királyfi. Ajándékot hoz a királynőnek, és táncolni kezd vele, de közben megpillantja Hófehérkét, és elbűvöli a lány szépsége. Tánc közben minduntalan a lányt lesi, míg a mostoha észre nem veszi, és behívja a kastélyba, hogy elterelje a figyelmét.

3. kép
Hófehérke a kastély sötét termében búslakodik. Neki is tetszik a királyfi, de nem táncolhat vele, így a fiú kalapját húzza a seprűjére, és azzal ropja a táncot. A királyfi észreveszi, együtt táncolnak, és egymásba szeretnek.

4. kép
A királynő a varázstükörben bámulja magát, ám a kép hirtelen Hófehérkét mutatja. A hiú asszony éktelen haragra gerjed, hívatja a vadászt. Szépségével megbabonázza a férfit, és egy tőrt mutat neki: azzal kell megölnie Hófehérkét. A vadász eleinte tiltakozik, elborzad a feladattól, de végül magához veszi a tőrt.

5. kép
A vadász az erdőben a kést szorongatva töpreng., hogy mit tegyen. Végül felkeresi Hófehérkét, és magával hívja lepkevadászatra. Egyre mélyebbre kerülnek az erdőben, a lány vidáman kergeti a pilangókat, míg a vadász kétségbeesetten tétovázik. Végül szó nélkül magára hagyja Hófehérkét. Időközben beesteledik, Hófehérke rádöbben, hogy egyedül maradt és eltévedt.

6. kép
A hét törpe munkába készül. Kuka – szokásához híven – lemarad a többiektől, majd gurulós csillébe ül, hogy mégis utolérje társait. Végre odaérnek a bányához. Nem is sejtik, hogy míg a föld mélyén dolgoznak, Hófehérke éppen a fejük felett bolyong az erdőben. Mindenki szorgalmasan dolgozik, csak Kuka van mindig láb alatt. Amikor elkészülnek a napi munkával, elindulnak hazafelé.

7. kép
Hófehérke rémülten fut az erdőben. A hét törpe is arra jár, de mindenki elkerüli egymást. Visszatér a vadász, hogy megkeresse a lányt, de nem találja, így hazamegy a városba.

8. kép
Hófehérke megérkezik a törpék üres házába. Éhes és szomjas, megkóstolja hát a tűzhelyen talált levest, jót kortyol az egyik pohárból, majd lefekszik és elalszik. Hazaérkeznek a törpék. Rögtön észreveszik, hogy valaki járt a házban, és hamarosan azt is, hogy az idegen a hálószobájukban alszik. Nagyon félnek, ezért a legfiatalabbat, Kukát küldik, hogy meglesse, ki az. Hófehérke felébred, és először megijed a furcsa szerzetektől. Végül összebarátkoznak. A törpék befogadnák Hófehérkét, de Morgó nem egyezik bele, el akarja küldeni a lányt. A többiek addig kérlelik, amíg beadja a derekát. Hófehérke rögtön nekifog, hogy kitakarítsa a házat. Együtt megterítenek, megvacsoráznak, aztán a törpék felváltva szórakoztatják a lányt tánccal és bűvészmutatványokkal.

9. kép
A királynőt szolgálói legyezgetik, öltöztetik, de ő ingerülten elzavarja őket. A varázstükörben nézegeti magát, amikor ismét Hófehérkét pillantja meg, amint a törpék házában tesz-vesz. Szörnyű haragra gerjed, és előhívja segítőit, a három kis szörnyet. Méregfőzetet készítenek, a királynő rút banyává változtatja magát. A főzetbe márt egy almát, és elindul a törpék háza felé. A szörnyecskék tánccal ünneplik gonosz tettüket.

10. kép
Hófehérke a törpéket ébresztgeti, de Szundiba nehéz életet verni. Sorra megmosakodnak, csak Morgónak nincs kedve a vízhez. Addig tiltakozik, míg beleesik a dézsába. Hófehérke kiosztja az ennivalót, és a törpék elindulnak a bányába. Alighogy eltűnnek, megérkezik az álruhás banya. Hófehérke kedvesen leülteti, vizet ad neki. A banya hálából megajándékozza az almával. Hófehérke mit sem sejtve beleharap a mérgezett gyümölcsbe, és összeesik. Abban a pillanatban visszaér a házba Kuka, mert otthon felejtette kedves játékát, a biciklidudát. A banya elrejtőzik, és amíg Kuka elrohan, hogy a többieket értesítse, kiszökik a házból. A törpék a nyomába erednek, és addig kergetik, míg egy mély szakadékba nem zuhan.

11. kép
A vadász két társával még mindig Hófehérkét kutatja az erdőben. Megfújja kürtjét, de csak a királyfi jelenik meg, aki szintén a lányt keresi. A vadász bevallja, mi történt. Ekkor megérkeznek az üvegkoporsót hordozó törpék. Hófehérke még így is olyan szép, hogy a királyfi megcsókolja. Ezzel megtörik a varázs, a lány életre kel, mindenki boldogan ünnepel. Végül a szörnyecskék betolják az előadás elején látott hatalmas könyvet, amelyben a gonosz királynő lapul. Kuka egyetlen mozdulattal bezárja a mostohát a könyvbe, hogy soha többé ne háborgathassa a szerelmeseket.

Fotó: Nagy Attila

Ajánlatunk


Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert egy kis hazugság túl sok elhallgatott igazságot szabadíthat a nyakunkba. Mert kicsúszhat az irányítás a kezükből, és könnyen lehet, hogy nincs visszaút..

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat