Program


Hókirálynő Meseszínpad: HÓKIRÁLYNŐ

Hókirálynő Meseszínpad: HÓKIRÁLYNŐ

Hókirálynő Meseszínpad: HÓKIRÁLYNŐ
2019. január 20. vasárnap 10 óra
Írta: Andersen meséje nyomán J. Schwarcz
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 20. vasárnap, 10:00

Kei és Gerda a két kis árva, vidáman játszanak a jó meleg padlásszobában, ahol a Nagymama csodálatos rózsafája nyílik télvíz idején. Barátjuk, a Mesemondó meglátogatja őket. Egy idegen kopogtat az ajtón, hogy megvásárolja tőlük a rózsafát. A Nagymama elküldi, s a hirtelen kerekedett hóviharból egyszer csak a Hókirálynő lép a szobába...
A bátor kisfiú megcsókolja őt, s szíve jéggé dermed. Gerda elhatározza, hogy kiszabadítja testvérét a királynő rabságából.
Vándorlása során IX. Kelemen palotájába téved, ahonnan a hercegi pár és a Mesemondó segítségével sikerül elmenekülnie a gonosz Tanácsnok és az álnok király elől.
Sajnos, nem jut messzire, mert a közeli rablótanya lakói felfedezik az aranyhintót, s elfogják a Gerdát. A rablókislány hosszas könyörgés után elengedi őt, és a rénszarvassal együtt eljut a hó és a jég birodalmába. A jégpalotában megtalálja Keit, aki már egészen jéggé fagyott. Miután megcsókolja, a kisfiú szíve felmelegszik, s visszatér belé az élet.
A búslakodó Nagymama legnagyobb örömére hazatérnek, s a varázslatos rózsák újra kivirulnak. A Hókirálynő és a Tanácsnoka megszégyenülve menekülnek, mert a szeretet minden gonoszságot legyőz.

Szereposztás:

Gerda:    Dézsi Éva Darinka
Kei, a testvére:    Cseh Adrienn
Nagymama:    Garami Mónika
Mesemondó:    Boronyák Gergely
Hókirálynő:    Füzesi Klára
Jégminiszter:    Dorner Gyula
XIII. Kelemen:    Rékai Nándor
Elza, a leánya:    Nagy Gabriella
Klausz:    Budai Márton
Rabló mama:    Füzesi Klára
Rabló kislány:    Papp Gabriella

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat