Program


Hommage a Ligeti ( Ligeti / Clauder Vivier / Kurtág ) Ligeti Ensemble & Concerto Budapest szervezése

Hommage a Ligeti ( Ligeti / Clauder Vivier / Kurtág ) Ligeti Ensemble & Concerto Budapest szervezése


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 28. kedd, 19:30

2018. május 28., kedd
BMC
Hommage à Ligeti

LIGETI György: Ramifications
Claude VIVIER: Zipangu
--- szünet ---
KURTÁG György: Négy Ahmatova-költemény, op. 41
KURTÁG György: Jelenetek egy regényből, op. 19

Közreműködik:
Keller András (hegedű),
Szalai András (cimbalom),
Tony Arnold (szoprán),
Buza Vilmos (bőgő)

Ligeti Ensemble
Vezényel: Keller András és Rácz Zoltán

„Ligeti és Kurtág világa szépséggel és szenvedéssel teli, de élhető világ. Pontosabban: a világ elviselhetetlenségének kimondása teszi azt mégis elviselhetővé.” Farkas Zoltán fogalmazott így a két zeneszerzőről, akiknek művei a Keller András és Rácz Zoltán alapította és vezette Ligeti Ensemble évfordulós, ünnepi koncertjének középpontjában állnak. Ligeti György a dekadens művészet példájaként, megromlott harmóniákat emlegetve utal Ramifications című, vonósokra komponált darabjára, melyben kulcsszerep jut a komplex zenei hálóképződményekkel való munkának. Ugyancsak vonósokat alkalmaz a fiatalon meggyilkolt kanadai szerző, Claude Vivier Zipangu című kompozíciójában, melyben egy egyszerű dallam keretein belül, különböző vonótechnikákkal játszva fedezi fel a hangszín legváltozatosabb aspektusait. Költészete mellett Anna Ahmatova sorsa és személyisége is vonzhatta Kurtág Györgyöt, akinek érdeklődése a költőnő versei iránt évtizedekre nyúlik vissza. Szöveg és zene rendkívül mély és bensőséges viszonya határozza meg 2009-ben a New York-i Carnegie Hallban bemutatott Négy Ahmatova-költeményét is, mely a kritikusok szerint egyszerre szerves folytatása és kései utódja a Dalos Rimma verseire írt Jelenetek egy regényből című dalciklusnak.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat