Program


IRIS - A Space Opera by Justice

IRIS - A Space Opera by Justice

Francia koncertfilm, 84 perc, 2019
angolul

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 12. csütörtök, 21:30

A Justice francia elektronikus zenei duó egyedülálló élő előadást hozott létre, kifejezetten a mozik számára. A sci-fik világát idéző „űropera” a 2016-ban megjelent „Woman” című albumuk élő koncertshow-ja alapján készült, amellyel 2017-18-ban turnéztak világszerte. A „Woman Worldwide” címmel prezentált előadást széles körben a legnagyobb elektro-koncertek közé sorolják. Ennek elemeit adaptálták a filmbe, de a felvételek közönség nélkül, üres filmstúdióban készültek, ahol a fény- és füsteffektek, valamint az önmagában is látványos technikai felszerelés teremtette meg azt az űrbéli, tiszta high-tech látványvilágot, amit az alkotók szerettek volna elérni, s amely az élő koncertfelvételeken sosem lehetett elég tiszta és hermetikus. Olyan sci-fik lebegtek a szemük előtt követendő mintaként, mint a Szárnyas fejvadász, az Alien-mozik, a 2001: Űrodüsszeia. A filmben meg is idézik ezeket. A címben szereplő IRIS csupán fantázianév, amellyel olyan hatást szerettek volna kelteni, mintha egy NASA-projekt rövidítése lenne, vagy egy űrhajó mesterséges intelligenciájának a neve, amely kedvesen, de mégis hidegen üdvözöl bennünket a fedélzeten.

Az André Chemetoff és Armand Beraud rendezésében készült Iris: A Space Opera by Justice című magával ragadó zenei űrutazás csak egyetlen alkalommal kerül a mozikba, Budapesten csak az Urániában látható. A hatvanperces koncertfilm előtt egy rövid dokumentumfilm beavat a rendkívüli show gyártási kulisszatitkaiba is.

Ajánlatunk


Táncszínházi előadás Munkácsy Mihály nyomán

Robert Icke: Oidipusz Fordította: Upor László

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat