Program


Japán hócsata a Mátrában (8-20 fő között)
2

Japán hócsata a Mátrában (8-20 fő között)

Ha azt hittük, a hógolyózás csak az iskolások és a szalonspicces emberek szervezetlen sportja, hát nagyot tévedtünk. A szigorú szabályok mentén megrendezett hócsata Japánból indult útnak, és Európa hólepte vidékeit is pillanatok alatt meghódította.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Japán hócsata a Mátrában

A promgramot megfelelő mennyiségű és minőségű hó esetén tudjuk indítani.

Ha azt hittük, a hógolyózás csak az iskolások és a szalonspicces emberek szervezetlen sportja, hát nagyot tévedtünk. A szigorú szabályok mentén megrendezett hócsata Japánból indult útnak, és Európa hólepte vidékeit is pillanatok alatt meghódította.

Története több mint húsz évvel ezelőttre nyúlik vissza, mikoron a sosem nyugvó japán elmék annak módját keresték, mivel csábíthatnák a látogatókat messzi országukba akkor is, amikor hótakaró borítja azt. Az első versenyt 1989-ben tartották, ekkor hetven csapat ütközött meg egymással mintegy hétezer néző előtt. A szervezett yukigassenek innentől kezdve rendszeressé váltak, 1993-ban megalakult a Yukigassen Federation, 2004-ben pedig már majd’ kétszáz csapat vívta havas ütközetét több tízezer szurkoló támogatása mellett. A japánok talán az idők végezetéig elhógolyóztak volna magukban, ha el nem vetődik néhány finn turista a yukigassenek egyikére, s meg nem honosítják azt hazájukban is. Bár az északi országok szinte azonnal csatlakoztak az új sporthoz, Finnország lett a hivatalos hólabdázás európai fellegvára, itt tartják a minden évben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságot is. Mára szervezett yukigasseneken vehetünk részt Japánban, Finnországban, Svédországban, Norvégiában, Hollandiában, Kanadában és Ausztráliában.

Szabályok
A hócsatát két, egymás ellen küzdő csapat vívja meg, mindkét oldalon hét-hét ember veszi fel a kesztyűt csapatkapitányuk vezetésével. Hogy a harc során biztosítva legyen a lőszer utánpótlása, speciális géppel meghatározott, szabálykönyvben rögzített méretű hógolyókat állítanak elő – százával, ezrével. Bár egy meccs alatt minden csapat a háromszor három perces menetek során csak kilencven labdát lőhet el, a résztvevő csapatok száma indokolja a gépesítést. A játékosoknak a védősisak viselése természetesen kötelező. A pálya szélessége a teniszpályáéval egyezik meg, ám annál kétszer hosszabbak, és hófalak tarkítják, hogy megfelelő búvóhelyet biztosítsanak. Mindkét csapat elhelyezi zászlóját a pályán. A csata menete a mindenki által jól ismert hógolyózás mentén alakult: el kell találni az ellenség játékosait, aki azonnal kiesik. A végén az a csapat nyer, amelyiknek több tagja marad játékban vagy az, amelyiknek sikerül megszerezni az ellenség zászlóját.

A yukigassenek minden nevező csapat előtt nyitottak, ám tévedés azt gondolni, hogy egy szedett-vedett utcai csapat az élményen felül mással is gazdagodhat. A profik igazán komolyan gondolják a játékot: Japánban a sikeres csapatoknak olyan szponzoraik vannak, mint például a nemzeti légitársaság, egész éven át gyakorolnak, a versenyre való készülés során hatékony stratégiákat dolgoznak ki, s videóról elemzik a potenciális ellenfelek játékstílusát.
A játékhoz speciális hógolyókészítő eszközöket biztosítunk, illetve játékmestert a csata levezényléséhez.

Csoportoknak, kisebb társaságoknak ajánljuk!
Helyszín: Mátrafüred Park
Létszám: 8-20 fő
Bővebb információ, időpontfoglalás: info@4evszak.hu

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket…

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical,…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat