Program


Jazzcsütörtök: Szakcsi Lakatos Béla zongora est
3

Jazzcsütörtök: Szakcsi Lakatos Béla zongora est

A magyar jazzélet elmúlt fél évszázadának nemzetközileg jegyzett sztárja, legendája Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző, Kossuth- és Liszt-díjas előadó, érdemes művész, a nemzet művésze lép fel a Jazzcsütörtökön augusztus 4-én a fertőrákosi barlangszínház Dohnányi termében.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 4. csütörtök, 18:00

Szakcsi Lakatos Béla a jazzben, a klasszikus zenében és a világzenében egyaránt maradandót alkotott. Írt több musicalt és rockoperát is. Modern, kortárs, rögtönzésekben kiemelkedő művész. Lenyűgözően virtuóz, invenciózus játéka számos lemezen hallható. A mainstream jazz, a jazz-rock, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott. Rendkívüli improvizációs képességével, egyedülálló játéktudásával, muzikalitásával, művészet iránti elkötelezettségével a jazz műfajának egyik legnagyobb hazai egyéniségévé vált, aki a világ számos pontján lépett már fel. Az USA-ban is elismerő tiszteletnek örvend, több szólóalbuma jelent meg ott. Zenészpartnerei között Chick Coreát, Frank Zappát, Bob Mintzert, John Patituccit, Jack DeJohnette-et és Dave Wecklt is megtaláljuk. A hetvenes években a magyar jazz egyik legendás, fúziós, progresszív zenét játszó együttesében, a Rákfogóban Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, Kőszegi Imre, Orszáczki Jackie és Ráduly Mihály játszott együtt. Ez a formáció a mai napig tartó hatást gyakorolt az egész műfajra itthon. A zongoraművész mostani fellépése a fertőrákosi Jazzcsütörtök nagy élményét ígéri.

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat