Program


Jazzland hangszerei – Szaxofon és trombita / HANG-SZER-SZÁM

Jazzland hangszerei – Szaxofon és trombita / HANG-SZER-SZÁM

A szaxofon mellett a jazzben - a kisegyüttesektől a big bandig - a legfontosabb dallamvivő hangszer a trombita, amely a világ egyik legrégibb hangszere. A jazzben is jelen van a kezdetek óta, hiszen a New Orleansból indult műfaj egyik első kiemelkedő alakjának, Louis Armstrongnak is a trombita volt a hangszere..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 13. szombat, 11:00

HANG-SZER-SZÁM
Jazzland hangszerei – Szaxofon és trombita
Korosztály: 8-14 év

A sorozat főszereplői a zene „szerszámai” - a hangszerek. Ebben a félévben a jazz birodalmába teszünk utazást. Az expedícióhoz csatlakozó gyerekek megismerkedhetnek a jazz legfontosabb instrumentumaival, a műfaj sajátosságaival a Zeneakadémia jazz tanszéke oktatóinak és hallgatóinak közreműködésével, és persze sok zenével.

A (jazz)partitúra legfelső sorában a szaxofon helyezkedik el, esetenként valamelyik váltóhangszere, leggyakrabban a klarinét vagy a fuvola. A jazzban az 1920-as években kezdett elterjedni a szaxofon, ez a fémből készült, pipa alakú, egyszerű nyelvsípos, fafúvós hangszer, amely a 19. század közepe óta létezik. Érdekesség, hogy Kodály Zoltán Háry János című művében is van szaxofonszóló, bár a hangszer - izgalmas, új hangja ellenére - viszonylag lassan terjedt el a használatban, máig a legtöbben a könnyűzenéhez és a jazzhez társítják. A szaxofon mellett a jazzben - a kisegyüttesektől a big bandig - a legfontosabb dallamvivő hangszer a trombita, amely a világ egyik legrégibb hangszere. A jazzben is jelen van a kezdetek óta, hiszen a New Orleansból indult műfaj egyik első kiemelkedő alakjának, Louis Armstrongnak is a trombita volt a hangszere, és azon túl, hogy a nagyobb létszámú jazz formációkban szinte állandó instrumentum, olyan legendás trombitás előadók nyomták rá bélyegüket a jazztörténet alakulására, mint Dizzy Gillespie, Miles Davis vagy Wynton Marsalis.

Közreműködők:
trombita: Hámori János
szaxofon: Bacsó Kristóf
a Zeneakadémia jazz tanszékének hallgatói

Műsorvezető: Hámori János

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat