Program


Jelenetek egy házasságból

Jelenetek egy házasságból

Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 28. csütörtök, 19:00

Tisztelt Közönségünk!
A Jelenetek egy házasságból c. előadásokra az online jegyek elfogytak, de pótjegyek személyesen, a Pro Kultúra jegyirodájában még válthatók.

 

Az első jelenet látszólagos felhőtlen boldogságától jutnak el az egymás ellen forduláson, a teljes felbomlás folyamatán át a megbékélésig, egy újfajta szeretet kialakulásáig, ahol a két ember, Marianne és Johan már nem kiszolgáltatottjai egymásnak, hanem őszinte megértéssel tudnak közeledni a másik felé.

Szereplők:
Marianne – Gál-Kiss Szilvia
Johan – Gál Tamás

Rendező – Pataki András

Felvidéki színészházaspár előadásában láthatják a nézők október elejétől Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művéből készült színpadi játékot a Soproni Petőfi Színház stúdió színpadán, a Liszt Ferenc Kulturális Központban. Johant Gál Tamás, Mariannet Kiss Szilvia alakítja. A rendező Pataki András. A sajtónap előtt mondatvadászatra indultunk a két főszereplővel a próbák közben.

- Teljesen képes vagyok elvonatkoztatni attól, hogy a feleségem a partnerem, sőt, inkább segít. Biztonságban érzem magam. Annyira megbízunk egymásban, vakon ismerjük a másik mozdulatait, gondolatait, hogy tudom, ő a legnagyobb pácból is ki tud rántani. Játék közben azt a színésznőt látom magam előtt, akivel bármikor ugorhatok a magasban védőháló nélkül is – mondta Gál Tamás arra a kérdésünkre, hogy mennyire nehéz ezt a darabot úgy játszania, hogy a felesége a partnere.

Gál Tamás úgy gondolja: a darabban Johan boldogságkeresése közben összekeveri a szabadságot a pillanatnyi, néha anarchiába hajló és múló örömök hajszolásával. Pedig a lélekkel foglalkozik, docens egy pszichotechnikai intézetben, mégsem ismeri még önmagát sem.

- Ő azt hiszi, mindent tud az életről, kilép a házasságából. Valami újat és őrültet akart átélni, és nem vállalja azt, hogy ebben a felesége legyen a partnere, pedig szereti őt. Megsebzik, gyötrik egymás, harcolnak a másikkal, és csak későn jönnek rá, ha megbeszélték volna a kapcsolatukat, akkor újraépíthették és tanulhatták volna magukat, az egész házasságukat. Hiszen a házasságban is meg lehet találni a belső szabadságot, amit Johan keres, a boldogság gyakorlatilag Marianne lelke és a megbékélésük – emelte ki Gál Tamás.

Felesége, Kiss Szilvia is úgy érzi, Marianne és Johan legnagyobb problémája talán az, hogy nem hallották meg idejében a másik hangját ebben a kapcsolatban, csak az énjük vezeti őket.

- Azt hiszem a szerelem, a szeretet mellett a legfontosabb egy kapcsolatban a kommunikáció, hogy mindent megbeszéljenek egymással a társak, ne legyenek elfojtott, ki nem mondott gondolatok, mert mindez az elhidegüléshez vezet. A másik lelke, a törődés, a beszélgetés a fontos. Egy házasság nem azzal ér véget, hogy papírt kap az ember róla, azzal kezdődik az igazi harc a másikért, napi szinten is, hogy akarjuk és becsüljük a másik szeretetét, és mutassuk is ki ezt. Érdemes a parazsat táplálni, mert így a láng mindig hamar megjelenik. Őszinteségben kell élni, ami nem könnyű a mai, rohanó világban, és sok energiát is igényel, de többszörösét kapja így vissza az ember – mondta Kiss Szilvia hozzátéve, hogy Johan és Marianne története annyira tűpontosan mutatja meg a kapcsolataink buktatóit, amikor egy házasságban két ember már nem egymásért él, hanem egymás mellett elmenve, hogy amikor készült a szerepre, és körbenézett maga körül, több ilyen példát is látott.  Pataki András rendezővel rengeteg időt töltöttek az elemzésekkel, kik ezek az emberek, milyen az előéletük, mitől roppan meg a kapcsolatuk, mi rejlik a feszültségeik, az egyre inkább felszínre törő agresszivitásuk, a másikkal szembeni könyörtelenségük mögött, hová futhat mindez ki, s ez mennyire változtatja meg a kapcsolatukat, lelküket.

A SOPRONI PETŐFI SZÍNHÁZ, A CSALLÓKÖZI CSAVAR SZÍNHÁZ, A MIKHÁZI CSŰRSZÍNHÁZ, A FORRÁS SZÍNHÁZ ÉS A MALOM SZÍNHÁZ KOPRODUKCIÓJA.

 

 

 

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat