Program


Jerusalem Quartet

Jerusalem Quartet

Négyszer négyes
Jerusalem Quartet
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 10. péntek, 19:30

Haydn: 60. (G-dúr) vonósnégyes, Hob. III:75
Bartók: 5. vonósnégyes, BB 110

SZÜNET

Dvořák: 12. (F-dúr) vonósnégyes, op. 96 („Amerikai”)

Jerusalem Quartet: Alexander Pavlovsky, Sergei Bresler (hegedű), Ori Kam (brácsa), Kyril Zlotnikov (cselló)
A Jerusalem Quartet 1993-ban alakult meg, első nyilvános fellépésükre csak háromévnyi közös munka után került sor. Az azóta világszerte keresetté vált izraeli vonósnégyes eddig tizenhárom, Diapason d’Or és a BBC Music Magazine Award díjakat is elnyerő albumot készített. A szenvedélyessége, pontossága és meleg hangja miatt magasztalt vonósnégyes zeneakadémiai műsorát Joseph Haydn Erdődy János György grófnak dedikált kvartettsorozata első darabjával nyitja. Ezt követi Bartók Béla 1934-ben keletkezett 5. vonósnégyese, amelyet a szerző a híres amerikai vonósnégyes-mecénásnak, Elizabeth Sprague Coolidge-nek ajánlott. A hangversenyt Antonín Dvořák 1893-ban az Egyesült Államokban komponált, afroamerikai hatásokat felvonultató vonósnégyese zárja.

Ajánlatunk


A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett olyan darabjai hangoznak el a hazai jazzélet kiemelkedő művészeinek előadásában, amelyek szoros kapcsolatot ápolnak a jazz-zel és az improvizatív zenével.

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat