Program


KAPELA MALISZÓW (PL), ENYEDI ÁGNES ÉS A BANDÁRIUM

KAPELA MALISZÓW (PL), ENYEDI ÁGNES ÉS A BANDÁRIUM

Az Esemény időpontja: 2018-10-13 20:00
A hónap koncertje lesz, az már biztos!



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 13. szombat, 20:00

A lengyel Kapela Maliszów egy családi zenekar, Jan Malisz és gyermekei, a kézi dobon játszó Zuzanna és a hegedüs Kacper alkotja a triót. Zenéjüket Lengyelország különböző régióinak - elsősorban a górlicei - népdalai és hagyományos tánczenéje ihlette. Lendületes és kreatív zenéjük, nem csak a régi dallamok akadémikus rekonstrukciója, hanem ezek alapján saját zenét hoztak létre, amiben fontos szerepe van az improvizációnak, a jazz és a világzene hatásainak is. A zenekar alapítója, Jan Malisz a zeneszerzés mellett hangszerkészítéssel is foglalkozik, műhelyében hegedűket, tekerőlantokat, nyckelharpákat és számos fúvós és ütös hangszert készít.

Kapela Maliszów az elmúlt években fellépett a világ legnagyobb népzenei és világzenei fesztiváljain - mint például a WOMAD UK-n, a malajziai Rainforest Fesztiválon, a Ostravai Fesztiválon, a németországi Rudolstadt Fesztiválon és ott voltak a tavalyi katowicei  megnyitó ünnepségén is.

Enyedi Ágnes és a Bandárium - Útravaló Népzene

Enyedi Ágnes a hagyományos magyar népzene ihletett tolmácsolója. Tehetségével és a népzene iránti elköteleződésével hamar kitűnt generációja énekesei közül, így nyerhette el a Népművészet Ifjú Mestere és a Junior Prima Díjakat is. Talán erdélyi gyökereinek is köszönheti azt az elmélyült figyelmet, amellyel a népzene felé fordul: népzenei gyűjtések során találkozhatott a paraszti kultúra utolsó emlékeivel, a tágabb összefüggésekre pedig néprajzi tanulmányai világítottak rá.
A Bandárium együttes Enyedi Ágnes mellett gyakorlott és több egyéb formációban együtt játszó, "összeszokott" népzenész-kollégákból áll. Tagjai között egyaránt megtaláljuk a Junior Prima és Népművészet Ifjú Mestere díjas Salamon Somát és Mihó Attilát, illetve a szintúgy Junior Prima díjas Kalász Mátét, a Buda Folk Bandből ismert Éri Mártont, valamint Enyedi Tamást és Tóth Mátét is. Zenéjükkel a magyar népzenei dialektusok stiláris mélységeit tárják fel, azok legelemibb erejű, legkarakteresebb dallamain keresztül.
Nagy elődeikhez hasonlóan nem egyszer maguk is nyakukba vették a Kárpát-medence kacskaringós útjait, hogy a paraszti kultúra még fellelhető utolsó szigetein találkozhassanak a régi jó világra olyannyira jellemző dallamokkal és az ezeket még éltető idős mesterekkel. Koncertjeik legfőbb üzenete, hogy az autentikus népzene lehengerlő ereje időtlen tartalmat hordoz minden kor közönsége számára.

Tagok:
Enyedi Ágnes – ének
Salamon Soma – furulya, kaval, harmonika, gardon
Mihó Attila – hegedű
Kalász Máté – hegedű
Enyedi Tamás – cimbalom
Éri Márton – brácsa
Tóth Máté – bőgő

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat