Program


Karamazov fivérek

Karamazov fivérek

Dosztojevszkij
Karamazov fivérek
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 27. péntek, 19:00

  
A történet középpontjában egy valós történet áll. Az 1800-as évek végén egy orosz kisváros egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere véres gyilkosság áldozata lett. Nem csupán egy korabeli krimi, hanem a mintegy harminc éven belül bekövetkező októberi forradalom egyik előszele is.

Az átirat Dosztojevszkij regénye alapján és a forradalom előtti években publikált irodalom és tudósítások felhasználásával készült.

Oroszországban nem könnyű az élet. A háborúk és a cári fényűzés egyre nehezebb helyzetbe sodorja a vidéki kisváros lakóit. Fjodor Karamazov, a város leghatalmasabb embere kitartásra buzdítja a népet. Közben fiai hazaérkeznek Moszkvából, hogy jogos örökségüket követeljék tőle. Karamazov ezt nem hajlandó kiadni, mondván, az orosz népnek szüksége van rá. Dmitrij kicsapongó magatartása egyre hírhedtebb lesz a városban. Ivan, a zseniális gondolkodó nyíltan bírálja a jelenlegi rendszert, aminek éppen apja az egyik működtetője. Közben a húszéves Aljosa békíteni igyekszik apját és bátyjait, de a helyzet, csakúgy az országban, mint a Karamazov családon belül, egyre jobban kezd elmérgesedni.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat