Program


Karthágó pusztulása - Didó, Hannibal és az elefántok

Karthágó pusztulása - Didó, Hannibal és az elefántok

Elsüllyedt világok - letűnt kultúrák nyomában
Történelmi előadássorozat
Előadó: Antalffy Péter történész, a Rubicon Intézet tudományos munkatársa
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 17. szerda, 18:00

Az emberiség történetében sorakoznak azok az egykor virágzó civilizációk, amelyek emlékei ma már rejtélyesnek tűnnek. Az utókor fantáziája vagy emlékezete mindig drámaian mutatja be egy-egy társadalom hanyatlását, de valóban így volt-e? Hogyan veszett el Trója, és kik rabolták ki a Királyok völgyét? Mit tudhatunk ma a Nazca- vonalak készítőiről vagy Pompeji egykori lakóiról?
Kik alapították Karthágót, és miért csak Hannibál kapcsán kerül szóba? Valóban nagy hadvezér volt, vagy csak nem ismerte a földrajzot? Miért akarták a rómaiak besózni a várost? Miért jött erre Aeneas, és miért maradt majdnem itt (a római őstörténetet eltérítve) Mik is voltak Didó bűnei, és mi köze a városnak Trójához és az ókori keleti kultúrákhoz? Az előadás Karthágó "rómaimentes" oldalát is bemutatja saját mítoszaink ellenfényében.

Ajánlatunk


Vajon tisztában vagyunk-e saját szexualitásunkkal? Vagy csak követjük az elvárásokat, melyeket a társadalom, barátaink, partnerünk vagy saját nemünk képviselői támasztanak velünk szemben?

Ajánló


Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat