Program


Kelemen Barnabás és a Zeneakadémia Vonószenekara - A zenekar koncertmesterei 2022

Kelemen Barnabás és a Zeneakadémia Vonószenekara - A zenekar koncertmesterei 2022

A divertimento olaszul mulatságot, szórakozást jelent. Zeneművészeti szakszóként a 17-18. század fordulóján kezdték el használni korabeli szórakoztatózenei gyűjtemények címeként. A rendszerint nagyobb kamaraegyüttesre vagy kiszenekarra írt művek tételeinek száma és formája nem volt szigorú szabályokhoz kötve. A műfaj virágkorát a bécsi klasszicizmus idején élte, amikor a társasélet nélkülözhetetlen kelléke lett.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 14. csütörtök, 19:30

Mozart: D-dúr divertimento, K. 136
Bartók: Divertimento, BB 118
SZÜNET

Mendelssohn: d-moll hegedűverseny
Weiner: 1. divertimento, op. 20

Kelemen Barnabás (hegedű)
A Zeneakadémia Vonószenekara

A divertimento olaszul mulatságot, szórakozást jelent. Zeneművészeti szakszóként a 17-18. század fordulóján kezdték el használni korabeli szórakoztatózenei gyűjtemények címeként. A rendszerint nagyobb kamaraegyüttesre vagy kiszenekarra írt művek tételeinek száma és formája nem volt szigorú szabályokhoz kötve. A műfaj virágkorát a bécsi klasszicizmus idején élte, amikor a társasélet nélkülözhetetlen kelléke lett. Ennek ellenére a mozarti divertimentók lassabb tételeiben már megjelennek személyesebb, líraibb hangvételű részek is. Maga a műfaj a 19. század elején fokozatosan kiment a divatból, de az elnevezés napjainkig fennmaradt. A cím Bartóknál bizonyára a két szélső tétel hangulatára (életművében alig találunk ennyire gondtalan zenét), Weiner esetében pedig a felhasznált alapanyagra (régi magyar táncok) utal.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat