Program


Képzőművészeti kalandozások Görbe Márkkal: Kelevézek, kopják és koporsók

Képzőművészeti kalandozások Görbe Márkkal: Kelevézek, kopják és koporsók

Görbe Márk művészettörténész előadássorozata

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 6. kedd, 18:30

Barabás, Lotz, Munkácsy, Feszty – néhány fénylő állócsillag a XIX. századi magyar festészet egén. A hazánk egyik aranykorát, a magyar kultúra egyik legtermékenyebb időszakát felelevenítő előadássorozat az ő pályafutásukat is bemutatja. Ez a kor számos művészeti stílustörekvés párhuzamos jelenlétének időszaka: a romantika szenvedélyessége keveredik a biedermeier kedélyességével és a historizmus ünnepélyességével. Ekkor válik egyetemes rangúvá képzőművészetünk, épül ki művészeti intézményrendszerünk, és ünnepeljük fényes külsőségek között a honfoglalás ezeréves évfordulóját is. Az érdekes történetekkel fűszerezett vetített képes előadások ebbe a különleges korba nyújtanak élményteli bepillantást.

2018. november 6., kedd 18.30
Kelevézek, kopják és koporsók – A XIX. századi magyar történelmi festészet

Nagyszabású történelmi tabló tárul elénk, ha a XIX. század második felének történelmi tárgyú festészetével kívánunk megismerkedni. A vad csatákat, hősies küzdelmeket és borzalmas bűnhődéseket bemutató alkotások születése elválaszthatatlan a szabadságharc és kiegyezés körüli idők hangulatától, témájuk azonban a korábbi századokat idézi. A nemzeti tudat erősítését is szolgáló művek legnevesebb alkotói közé tartozik a megtörhetetlen jellemű Madarász Viktor, a filozofikus hajlamú Székely Bertalan és a pompakedvelő Benczúr Gyula. Az ő festményeiken kívül szó lesz még a korszak egyik művészeti csúcspontjáról, a grandiózus méretű, a honfoglalást bemutató Feszty-körképről is.

Jegyár: 800 Ft
Nyugdíjas/diák/pedagógusjegy 600 Ft, valamint terézvárosi lakosoknak: 400 Ft

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat