Program


Kerekes Band, Zoord
3

Kerekes Band, Zoord

Mohammad Reza Mortazavi szólistaként egész zenekarnyi hangokat állít elő, pusztán két kezével.
A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig 25 évet ölel fel.
A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 27. péntek, 20:00

Mohammad Reza Mortazavi

Mohammad Reza Mortazavi fellépései messze felülmúlják azokat az elképzeléseket, amit egy ütőhangszeres koncerttől várunk. Hagyományos perzsa kézidobokon (Tonbak és Daf) játszik, egyedülálló módon: nagy virtuozitással fűzi össze a táncritmusokat, uptempo ütéseket és transz-szerű textúrákat. A dallamok látszólag végtelen ritmikus variációkban fonódnak össze, így valóban hipnotikus hangvilágokat hoznak létre. Mortazavi csodálatos zenei palettája a lágy és a lassú melódiáktól  egészen a gyors, dinamikus és változatos dallamokig terjed.

Mohammad Reza Mortazavi  szólistaként egész zenekarnyi hangokat állít elő, pusztán két kezével. Játéktechnikája és a hangok széles spektruma együtt teszik lehetővé a ritrikus ritmusok, a kifinomult dallamok és a polifonikus kompozíciók egyidejű lejátszását.

A perzsa muzsikus és zeneszerző hosszú utat tett meg eddigi pályája során onnan, hogy kilencévesen megnyerte a hazai Tonbak versenyt, addig hogy mára már az egész világon koncertezik és nagy sikereket ér el. A Roskilde fesztiválon többezres táncoló tömeg előtt lép fel, a Berliner Philharmonie-ben koncertezik,  tánc- és színházi produkciókban közreműködik az egész világon - így nem meglepő, hogy a közönség, a kritikusok és a média egyetértenek abban, hogy Mohammad Reza Mortazavi valóban egyedi élmény!

Kerekes Band

“Naprakész, okosan felépített, újító zene.”
( Songlines magazin UK )

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig 25 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.

A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó koboz és brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter, és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé.

Chemtrailezett gyimesi hegyilevegő szakértő kezekből szórva.

Tagok:
Fehér Zsombor - furulya, ének
Námor Csaba - koboz
Csarnó Ákos - brácsa, vocal
Sohajda Péter - basszusgitár, vocal
Fehér Viktor - dob, vocal

Zoord

A Zoord moldvai csángó dallamvilágból merítkező zenéje elementáris erővel szólal meg. A zenekar mozgatórugója a világ egyik legismertebb és legvirtuózabb dorombjátékosa, Szilágyi Áron.

A Zoord zenekar izgalmas évet zár idén is. Koncerteztek Kínában, Erdélyben, Európa több pontján, s olyan kiváló hazai fesztiválokon léptek fel többek között, mint a Sziget, a Fishing on Orfű, a Budapest Ritmo vagy a sárvári Nemzetközi Folknapok. Talán nem véletlen, hogy a doromb-dob-hegedű trió készülő új lemeze is az utazás témakörét boncolgatja. Olyan zenei kalandra csábítja a hallgatót, ami kárpát-medencei gyökerekből táplálkozik, elkalandozik az ázsiai sztyeppékre, megáll a csillagok alatt transzban táncolni, majd tovalibben. A zenekar az új lemez anyagát is a varsói Rafal „Praczas” Kolacinskyvel, az egyik legjobb világzenei producerrel közösen készíti.

Ajánlatunk


Előadás gyerekeknek, fölnőtteknek és gyermeklelkű felnőtteknek.

19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017 nyár elején megjelent PestiEst-ben csak úgy sorjáznak a tabutémák, ám a kifejezetten harcos kiállása, a teljesen újszerű rímképlet és a hitelesség azonnal feltűnést keltett. A bemutatkozó nagylemezén (Nehézlábérzés, 2018) Krúbi teljes fegyverzetében jelenik meg: erőteljes politizálás, szexualitás, celebek bírálata, tabudöntögető témák. A 2019-es Zárolás feloldva EP dalait a gyors befutás hátulütői, az agresszíven nyomuló rajongók, a tolakodó nők, az eredményt váró menedzserek népesítik be. A korábbinál egységesebb, komorabb hangvételű második album után 2020 augusztusától Krúbi szívizomgyulladás miatt csaknem tíz hónapig nem állt színpadra, de 2021 nyarán újra nagy sikerrel zenélt. A betegségéről szóló csaknem kilenc perces Szív című dal hamar népszerű lett. Legutóbbi, III. Krúbi című albumát éppen 29. születésnapján, 2023. november 17-én dobta piacra, többek között a Ganxsta Zolee tehet mindenről című szerzeménnyel. A korong dalait 2024 januárjában a Papp László Sportarénában tartott nagyszabású koncertjén hallgathatták meg élőben a rajongói. Beton.Hofi szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába. A 2021 júniusában megjelent első, ‘comic sins’ c. mixtape óriási kritikai és közönség sikert aratott, a 2022-ben kiadott ‘Playbánia’ megjelenését követően, pedig egyértelművé vált, hogy Beton.Hofi az elkövetkezendő évek meghatározó könnyűzenei előadója lesz. Egyedi hangzásvilágával, (ön)reflektív dalszövegeivel, hipnotikus színpadi jelenlétével, humorával és lelkes, magukat ‘Citromale Gang’ néven aposztrofáló rajongói bázisával gyorsan, mindössze 2 év alatt bebiztosította helyét a klubok és fesztiválok nagyszínpadain, hogy aztán 2023-ban már a telt-házas Budapest Parkban lépjen fel. 2022-ben a ‘comic sins’-ért, 2023-ban pedig a Playbánia albumért Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma/ hangfelvétele kategóriában, Hundred Sins-el közös Bagira c. dala, pedig a 3. legtöbbet játszott magyar dal lett valaha Spotifyon. A trilógiát záró “0” c. 20 dalos lemeze 2024 tavaszán jelent meg. A lemezt áprilisban, első “aréna showján” az MVM Dome-ban mutatja be. Super Early Bird: 6500 Ft (korlátozott darabszámban) Early Bird: 7500 Ft (korlátozott darabszámban) Standard: 8500 Ft VIP: 12000 Ft (korlátozott darabszámban) VIP jegy tartalma: gyors belépés a VIP bejáraton keresztül, a koncertet közvetlenül a színpad előtt egy elkülönített nézőtéri helyről élvezheted, egyedi VIP pass és karszalag, welcome drink

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat