Program


Aktuális előadások



Fő repertoárjukat a Strauss család legendás művei alkotják, de számos templomi hangversenyt, operaelőadást és szabadtéri koncertet is játszottak. Több, mint húsz országban jártak, többek között Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Svájcban, Hong Hongban, Kínában is.

2007-ban Bogár István halála után a zenekar vezetését lánya, Csáky-Bogár Rita vette át, a vezető karmester férje, Deák András lett. 2020-ig évente csupán néhány alkalommal adtak koncerteket. A COVID ideje alatt újragondolták a zenekarral kapcsolatos terveiket és elindították Keringővarázs koncertsorozatukat, mely mind a négy évszakban hatalmas sikert arat a RaM-ArT Színházban.  A RaM-ArT Színház rezidens zenekaraként nagy szeretettel hívnak és várnak minden Strauss és Budapesti Strauss Zenekar rajongót október 5-én Keringővarázs - Ősz címet viselő nagykoncertjükre, mely kiváló kikapcsolódást és felüdülést nyújt minden korosztály számára.

Csáky-Bogár Rita Budapesten született. 5 évesen kezdett hegedülni.

1982-ben került a Zeneakadémia előkészítő tagozatára, ahol Vermes Máriánál tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Tagozatán 1992-ben diplomázott Gózon Kinga növendékeként. A diploma megszerzése után 1992-től 2021-ig a Duna Szimfonikus Zenekarban dolgozott, 1996-tól mint szólamvezető.

1986 óta alapító tagja a Budapesti Strauss Zenekarnak. 1993-ban létrehozta az Orchestra Femina-t, mely a Budapesti Strauss Zenekar női kamaraegyüttese.  

2007 óta a zenekar művészeti vezetője és koncertmestereként ápolja a zenekar hagyományait.

Deák András Budapesten született.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában zongora és zeneszerzés szakon végzett. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola kórusvezetői szakán 1983-ban Erdei Péter, majd 1986-ban a Kórodi András és Lukács Ervin nevével fémjelzett karmester szakon szerezte meg diplomáit.  

1985-től 1991-ig a Salgótarjáni Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, 1991-től 2021-ig a Duna Szimfonikus Zenekar vezető karmesterként tevékenykedett, ez idő alatt 14 új mű ősbemutatója fűződött a nevéhez. 1995-ben a Magyar Televízió Ferencsik János Nemzetközi Karmesterversenyének döntőse volt. A 90-es évek második felétől számos rádió és tv felvételen irányította saját zenekara mellett az InterOperett Lehár Zenekarát is.

2000-óta állandó vendégkarmestere az észak-amerikai kontinens újévi koncertsorozatának, a „Salute to Vienna”-nak. Az évek során dirigálta a Calgary Philharmonikusok-at, a Palm Beach Opera Zenekar-t, a Vancouver Opera Orchestra-t, a Baltimore Symphony-t, a Chicago Civic Opera Orchestra-t, a San Diego Symphony-t, a Philadelphia Symphony-t és a Chicago Philharmonic-ot is.

Vezényelt Finnországban, Szlovákiában, Németországban, Svájcban, Spanyolországban és Izraelben is.

A Budapesti Strauss Zenekart 2007-óta, mint vezető karmester vezeti tovább, emellett állandó dirigense a Vienna Mozart Orchestra-nak, több, mint 500 alkalommal dirigálta őket a híres bécsi Musikverein-ben, a Staatsoper-ben, valamint az együttes külföldi koncertjein: Mexikóban, Bulgáriában, Belorussziában, Ukrajnában,  Lengyelországban, az USA-ban, Kanadában, Lettországban, Oroszországban, Kínában Portugáliában és Görögországban.

2014 óta a Vienna Strauss Philharmonic Orchestra vezető karmestere, az Oroszországban, a Balti államokban, Ukrajnában, Csehországban, Bulgáriában adott koncertjeinek száma meghaladja a 250-et. 

Nemzetközileg is elismert művészi munkásságáért 2004-ben a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. A zenei ismeretterjesztésben és az új koncertlátogató közönség nevelésében játszott kiemelkedő szerepéért Zenekarával 2013-ban Gramofon zenei különdíjat, 2014-ben a kultúra és közművelődés terén kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként „Törökbálint kultúrájáért” díjat kapott.

Ajánló


Zenés koncert mesével A koncertet 5 éven felülieknek ajánljuk.

Szeder 10. születésnapi koncert a Várkert Bazárban!

Az ismerős történet új köntösben – Lackfi János meséjével

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat