Program


Párizsi Találkozások

Párizsi Találkozások

Négy különböző háttérrel rendelkező ember egy közös vacsorán vesz részt. A hangulat gyorsan felforrósodik, egy pillanat alatt az identitáspolitika „puskaporos hordóján” egyensúlyozunk. A két házigazda: Amir Kapoor, az amerikai születésű pakisztáni gyökerű ingatlan fúziókkal és felvásárlásokkal foglalkozó jól menő ügyvéd és felesége Emily, a tehetséges festő, aki művészetében iszlám témákra összpontosít.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 26. kedd, 19:00

Emily múzsája és modellje; saját férje. Amir, korábban karriere érdekében félretette muszlin örökségét, a ”nagy amerikai álomban” él. Megjelenik Abe, Amir ’asszimilált’ unokaöccse, aki aggodalmát fejezi ki a helyi imám letartóztatásával kapcsolatban.
Amir megkérdőjelezi, hogy vallási üldöztetés-e, az, hogy az imámot a terrorista csopor-tok támogatási díjának hűtlen kezelése miatt börtönözték be.
A vita a vacsorán hág a tetőfokára, ahol egy afroamerikai munkatárs, Jory és férje Isaac, Emily zsidó származású managere is részt vesz. Így a téma megkerülhetetlenül a vallás lesz. Ki mit gondol a saját és a másik hitéről?

A Korán valóban egy „hosszú gyűlölet-levél” az emberiségnek címezve? Mennyire váltak iszlámofóbokká a nyugati társadalmak 2001. szeptember 11.-e óta? Az egyre gyorsabban sodró párbeszédek azt mutatják be, hogy milyen sérü-lékeny azoknak az önképe, akik az egyik világba és kultúrába születtek, de egy másikban kötelezték el magukat.

Ayad Akhtar: Kitaszítottak (Disgraced)

Szereposztás:
Emily................. Tankó Erika   
Amir.................. Dányi Krisztián   
Abe................... Jerger Balázs   
Jory................... Fekete Linda   
Isaac................. Perjés János   

Fordította: Csukás Márton és Csukás Barnabás
Dramaturg: Bártfay Rita
Díszlet-jelmeztervező: Katona Bálint
Rendezőasszisztens: Kocsis Bea
Rendező: Léner András

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat