Program


Kulturális körmenet / Könyvtár- Koncertek
2

Kulturális körmenet / Könyvtár- Koncertek

A könyvtár jellemzően a csend tere. Nemhogy zene, többnyire semmi sem szól benne, legfeljebb a gondolatok hangja hallatszik nagyon halkan. A Fesztivál Akadémia „kulturális körmenete” ezen fog most változtatni: három kivételesen szép, és akusztikai szempontból is kiváló könyvtár olvasótermét fogjuk megtölteni zenével.

Az Egyetemi Könyvtárban, az Idegennyelvű Könyvtárban és a Budapesti Műszaki Egyetem Könyvtárában egyaránt rövid koncerteken vehetnek részt az érdeklődők, és a zenéhez minden alkalommal felolvasás is társul, mégpedig neves színészek közreműködésével. A városnéző túrának is beillő eseménysort két „nem-könyvtár” keretezi helyszínként, az Uránia Filmszínház gótikus-reneszánsz-mór nagyterme, valamint a Parlament Kupolaterme, ahol a Fesztivál Akadémia művészei egyebek mellett Liszt Koronázási miséjének néhány tételét is játsszák majd a Szent Korona közvetlen közelében.

Pontos menetrend:

11:00-12:30      Uránia Nemzeti Filmszínház
13:00-14:30     ELTE Egyetemi Könyvtár
15:00-16:30    Országos Idegennyelvű Könyvtár
17:00-18:30     Budapesti Műszaki Egyetem központi könyvtár

A belépőjegy a fenti koncertekre érvényes.

A Kulturális körmenet vendégei részére az utolsó állomás ingyenes. A Parlamenti koncert csak előre leadott névvel és születési dátummal látogatható, ezért vendégeinket kérjük, hogy az első állomáson az Uránia Filmszínházban jelenjenek meg, majd személyazonosító iratot a Parlamentbe hozzanak magukkal:


20:00–21:30     PARLAMENT KUPOLATERM

Ajánló


Vágyak, célok, küzdelmek, Nyitott Akadémia előadás 90 perc, szünet nélkül

A. R. Gurney eredeti szándékai szerint: a leveleket minden este más-más színészpáros olvassa…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat