Program


Kultúrházi Estek / Ízek és történetek Mautner Zsófiával

Kultúrházi Estek / Ízek és történetek Mautner Zsófiával

Hogyan vált egy brüsszeli diplomata Magyarország főzőnőjévé? Az idén 20. szülinapját ünneplő Chili & Vanília oldal alapítója mit gondol a blogírásról, és az online konyhai jelenlétről? Illetve olvasnak-e még az emberek receptkönyveket?
 több

Aktuális előadások



Szeretettel meghívunk egy különleges estére, ahol Mautner Zsófia, gasztroblogger, Magyarország főzőasszonya lesz a vendégünk: egy gasztroblog alapítója, számos receptkönyv és gasztrocikk írója, aki vidámságával és az élet szeretetével egy országnak mutatja be az
ételek csodálatos erejét: elrepít a múltba, közösséget épít, valamint összehozza a magyar hagyományokat a világ konyhájával.

Az est során Zsófival igyekszünk eligazodni a mai gasztronómia világában: social media, nyomtatott sajtó, szakácskönyvek és gasztroirodalmi alkotások. Utánajárunk pár gasztrotrendnek, beszélgetünk az aktuális konyhadivatokról, miközben felelevenítjük a jól
bevált falusi konyhák praktikáit, és gasztroutazásokra indulunk a nagyvilágba. Az esemény végén lehetőség nyílik kérdéseket feltenni, valamint könyv vásárlásra és dedikálásra is sor kerül. Mindenkit várunk sok szeretettel ezen a különleges alkalmon!

Időpont: 2025. március 27. (csütörtök) 18 óra
Helyszín: Kapca x Rézhárs Bisztró - Kultúrház

Az esemény főszervezője: Kovács Annabella

Mautner Zsófia: A falusi konyhám

Mautner Zsófi új szakácskönyve különleges helyre kalauzolja az olvasót. A kunmadarasi nagyszülői házba, ahová annyi ízemlék köti. Ahová mindig visszatér nemzetközi gasztronómiai felfedezőútjairól. És ahol hagyomány és kitekintés egyedülálló kombinációja élteti a konyhát. Egyszerre valós és jelképes a hely, amelyet úgy nevez: A falusi konyhám.

Ebben a gyönyörű kiállítású könyvben Zsófi évszakról-évszakra, receptről-receptre vonja be az olvasót egy szebb, nyugalmasabb, és talán nem túlzás állítani: etikusabb élet mindennapjaiba. Az elvarázsolódás közben pedig vár ránk egy felismerés. Az évszakok ritmusát követő, takarékos és ötletes vidéki konyha a ma legdivatosabb elveket követi.

Helyi termékek és termények, gyűjtögetés és tartósítás, a drága húsfélék takarékos használata, rengeteg növényi eredetű fogás - mindez végig itt volt az orrunk előtt.

Egy napfényes kunmadarasi házban, ahová eddigi legszemélyesebb kötetében Mautner Zsófi barátsággal beinvitálja az olvasót.
 

Ajánló


A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki…

KULTÚRFLIPPER: 2025-ben is folytatódik az ISON irodalmi sorozata Ruff Orsolyával és Szeder Katával. Nyomozások, múltba merülések, határátlépések és a női…

Az Anyám, az Apósom, a párom meg én-leválás a szülőkről. Az egészséges, felnőtt személyhez hozzátartozik az önállóság, mind anyagi, mind…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat