Program


Liquid Loft (AT): Models of Reality
8

Liquid Loft (AT): Models of Reality

A Liquid Loft társulatot 2005-ben alapította Chris Haring koreográfus, Andreas Berger zenész, Stephanie Cumming táncos és Thomas Jelinek dramaturg. Az előadásaikban és installációikban ötvözik a kortárs táncot más kortárs műfajokkal és területekkel – vizuális művészekkel, filozófusokkal, írókkal, színészekkel, táncosokkal dolgoznak együtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 4. péntek, 20:00

Liquid Loft: Models of Reality

Furcsa és szellemes – mint egy jó Chris Haring.

A százegy éve alapított weimari Bauhaus design felfogásában és építészeti koncepciójából inspirálódott előadók a „forma követi a funkciót” sokat vitatott elvét eléggé szó szerint vették, miközben szét is szedik a dogmát a színpadon. A tér neoncsíkokkal elválasztott, kilenc részre osztott négyzetháló a nyolc előadóval, akikhez hangokat, zajokat rendelnek hozzá, mondjuk levélzizegést, vagy betonfelületek súrlódását, gyakori érzéki csalódást okozva. A térfoglalás, az egyre bonyolultabb zajbuborékok és a nyolc táncos közös, illetve magányos mozgása mind hangsúlyos, egységük rengeteg irányból és többféle szinten köti le a figyelmet és az érzékelést. Kávéra fel, ne lankadjunk, pörögjön az agy!

A Liquid Loft társulatot 2005-ben alapította Chris Haring koreográfus, Andreas Berger zenész, Stephanie Cumming táncos és Thomas Jelinek dramaturg. Az előadásaikban és installációikban ötvözik a kortárs táncot más kortárs műfajokkal és területekkel – vizuális művészekkel, filozófusokkal, írókkal, színészekkel, táncosokkal dolgoznak együtt. „Ez a közös gondolkodás meg is látszik a darabok témafelvetésén, dramaturgiai kidolgozottságán, nyitott szemléletén. Egyszerűen érződik a Liquid Loft munkáin, hogy micsoda csapatmunka, mennyi agyalás, milyen körültekintő problémafeltárás előzi meg a projekteket.” (Králl Csaba, ÉS.hu)

A Trafóba sokadjára visszatérő társulat (Fremdkörper 2006, Talking Head 2013, Deep Dish 2014) táncelőadásaiban a technikai vívmányok mindig integráns elemek. Különleges vizuális nyelvükkel, kiváló színpad- és díszlettervükkel Liquid Lofték sok nemzetközi elismerést nyertek el, például a 2007-es Velencei Biennálén a legjobb előadásnak járó Arany Oroszlán-díjat.

Tánc és koreográfia: Luke Baio, Stephanie Cumming, Dong Uk Kim, Katharina Meves, Dante Murillo,
Anna Maria Nowak, Arttu Palmio, Hannah Timbrell
Művészeti vezető és koreográfus: Chris Haring
Koreográfusi asszisztens: Stephanie Cumming
Zeneszerző és hangtervező: Andreas Berger
Fény- és díszlettervező: Thomas Jelinek
Jelmeztervező: Stefan Röhrle
Elméleti szövegek: Stefan Grissemann
Dramaturg asszisztens, kutatás: Thomas Jelinek, Marlies Pucher
Díszletező: Roman Harrer
Fotó- és videódokumentáció: Michael Loizenbauer

Nemzetközi forgalmazás: APROPIC - Line Rousseau, Marion Gauvent
Társulati menedzser, producer: Marlies Pucher
Produkció: Liquid Loft in Co-operation with Tanzquartier Wien

Az előadás hossza 60 perc

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat