Program


Aktuális előadásokElsőként a Tolsztoj-regény ihlette, megrendítő hangulatú „Kreutzer-szonáta” hallható, majd ezt követően kiváló osztrák vendégművészünk, Gottlieb Wallisch, zongoraművész szólójában gyönyörködhetünk, aki mindössze 7 évesen kezdte zenei karrierjét, majd 12 évesen debütált a bécsi Musikverein Nagytermében. Jelenleg, a berlini Universität der Künste professzoraként tevékenykedik. 2019-ben a Wiener Konzerthaus-ban lépett együtt színpadra a kamarazenekarral.

 

A szünet után Dargay Marcell díjnyertes kompozícióját hallhatjuk Pálfalvi Tamás, trombitaművész közreműködésével. A fiatal szerző kapta 2019-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar különdíját a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében megrendezett Új Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyén, valamint kamarazenei darabok kategóriában a harmadik díjat szerezte meg az esten elhangzó darabjával. A koncert zárásaként Sosztakovics versenyművében a zongora mellett kitüntetett szerepet kap a trombita, melyet szintén Pálfalvi Tamás szólaltat meg.

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik: Pálfalvi Tamás (trombita), Gottlieb Wallisch (zongora)

Janáček: 1. vonósnégyes „Kreutzer-szonáta” — vonószenekari előadásban
Mario Pilati: Szvit zongorára és kamarazenekarra
---
Dargay Marcell: RICERCAR – Hommage à Béla Bartók
Sosztakovics: c-moll versenymű zongorára és trombitára, op. 35


Ajánló


Az újesztendő hagyományosan kiemelkedő kulturális eseménye a Budafoki Dohnányi Zenekar évköszöntő hangversenye, amelyen a zenekar mindig különlegességeket mutat be.

A népzene és az immár tőle elválaszthatatlan „Táncházmozgalom” fontos alkotóeleme a nemzeti identitásnak, valamint a nemzetek feletti összetartozásnak. Az összekacsintások,…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat