Program


Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

A Magyar Állami Népi Együttes a szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét, izgalmát, csodáját bemutató produkciója valóságos, a népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 29. péntek, 18:00

A nézők az advent utolsó napjának kora hajnaltól késő estig zajló örömteli pillanatait élhetik át a hótündérek hajnali hóvarázslásától, a hóemberek titkos találkozóján és a karácsonyi mézillatú, mágikus ételek elkészítésén át egészen a karácsonyfa-állítás és -díszítés meghitt ceremóniájáig. A megbokrosodott szánhúzó lovak, a fergeteges hógolyócsaták, párválasztó korcsolyatáncok a humort sem nélkülözve készítik elő a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátékát, a betlehemezést, amely az előadás végére összegyűjti a mesés utazás valamennyi résztvevőjét, hogy együtt élhessék át Isten fia megtestesülésének, a Megváltó világra jöttének őszinte örömét. A Magyar Állami Népi Együttes hét képben megfogalmazott adventi táncjátéka (Karácsony hajnala; Téli játékok; Hóember-találkozó; Száncsengő; Süssünk, süssünk valamit; Betlehemesek; Szép karácsony) igazi ünnepi hangulatot teremt, közel hozza a karácsony titkát, felidézi a várakozás gyermeki örömét. Az előadásban részlet hangzik el Szabó T. Anna Hóhullásban című verséből, Michael Praetorius Terpsichore, musarum aoniarum quinta című gyűjteményének 21-es számú tételéből, a Suite de Gran Ballet-ból, valamint elhangzik Gárdonyi Géza Fel nagy örömre! című verse is. Az előadás a Müpa és a Hagyományok Háza - Magyar Állami Népi Együttes együttműködése keretében jött létre.

Előadja:

a Magyar Állami Népi Együttes tánckara
hangfelvételről: Szerencsés Martina, Hetényi Milán

Vendégek:

a Budapest Énekes Iskola Kórusa (művészeti vezető: Bubnó Tamás, Mezei János)
Fitos Rozi
Gallai Tamás

zenei rendező, szerkesztő, zeneszerző, művészeti vezető: Pál István „Szalonna”
koreográfusok: Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Mihályi Gábor
jelmez: Michac Gábor
díszlet: Cziegler Balázs
animáció: Varga Vince
dramaturg: Kocsis Rozi
rendező-koreográfus, együttesvezető: Mihályi Gábor
zenei vezető: Nyitrai Tamás
zenekarvezető: Radics Ferenc
tánckarvezető: Ágfalvi György
tánckari asszisztensek:
Borbély Beatrix
Jávor Katalin
Farkas Máté
ifj. Zsuráfszky Zoltán

Korosztály: 4- év

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat