Program


Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

A Magyar Állami Népi Együttes a szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát bemutató produkciója népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 22. szombat, 18:00

A nézők az advent utolsó napjának kora hajnaltól késő estig zajló örömteli pillanatait élhetik át a hótündérek hajnali hóvarázslásától, a hóemberek titkos találkozóján és a karácsonyi mézillatú, mágikus ételek elkészítésén át egészen a karácsonyfa-állítás és -díszítés meghitt ceremóniájáig.
A megbokrosodott szánhúzó lovak, a fergeteges hógolyócsaták, párválasztó korcsolyatáncok a humort sem nélkülözve készítik elő a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátékát, a betlehemezést, amely az előadás végére összegyűjti a mesés utazás valamennyi résztvevőjét, hogy együtt élhessék át Isten fia megtestesülésének, a Megváltó világra jöttének őszinte örömét.
A Magyar Állami Népi Együttes hét képben megfogalmazott adventi táncjátéka (Hótündérek tánca; Csusszan a szánkó; HTT - Hóemberek Titkos Találkozója; Csilingelő lovas szán; Süssünk, süssünk valamit; Szabad-e bejönni ide betlehemmel?; Jaj, de szép a karácsonyfa) igazi ünnepi hangulatot teremt, közel hozza a karácsony titkát, felidézi a várakozás gyermeki örömét. Az előadást családoknak ajánljuk.

Közreműködik: a Budapesti Énekes Iskola Kórusa (művészeti vezető: Bubnó Tamás, Mezei János

Alkotók:

zenei szerkesztő, zeneszerző: Pál István Szalonna
koreográfusok: Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Mihályi Gábor
jelmez: Michac Gábor
díszlet, látvány: Cziegler Balázs
fény: Vida Zoltán
dramaturg: Kocsis Rozi
zenekarvezető: Radics Ferenc
tánckarvezető: Kökény Richárd
tánckari asszisztensek: Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Ágfalvi György
művészeti vezető: Pál István Szalonna
rendező-koreográfus, együttesvezető: Mihályi Gábor

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


MŰSOR: BRAHMS: d-moll zongoraverseny, op. 15 SOSZTAKOVICS: 10. szimfónia, op. 93 Elisabeth Leonskaja zongora Vezényel: Keller András

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat