Program


MARCZI MOZI - TANÍTS MEG REPÜLNI!

MARCZI MOZI - TANÍTS MEG REPÜLNI!

Az ornitológus Christian az árván marad nagy liliket szeretné megtanítani a költözésre egy motoros sárkányrepülő segítségével. Fia Thomas, először értetlenül nézi apja tevékenységét, majd később megváltozik az álláspontja. A filmet a forgatókönyvet is jegyző Christian Moullec igaz története inspirálta.

TANÍTS MEG REPÜLNI!
francia-norvég családi kalandfilm
Rendező: Nicolas Vanier

Christian (Jean-Paul Rouve), aki ornitológus, élete fő művén dolgozik. Az árván marad nagy liliket szeretné megtanítani a költözésre egy motoros sárkányrepülő segítségével. Fia, Thomas (Louis Vazquez), először értetlenül nézi apja tevékenységét, majd később megváltozik az álláspontja. A filmet a forgatókönyvet is jegyző Christian Moullec igaz története inspirálta: a férfit nem véletlenül nevezték el Birdmannek, hiszen 1995-től kezdve rendszeresen repült együtt vadludakkal, hogy őket védettebb területekre vezetve megakadályozza számuk csökkenését.

Szereplők:
Christian – Jean-Paul Rouve
Paola – Mélanie Doutey
Thomas – Louis Vazquez
Diane – Lilou Fogli
Bjorn – Frédéric Saurel
Julien – Grégori Baquet
Pichon – Dominique Pinon
Jeanne – Ariane Pirié
Ménard – Philippe Magnan

Forgatókönyvíró: Christian Moullec, Matthieu Petit
Producer: Clément Miserez, Matthieu Warter
Társproducer: Thierry Desmichelle, Rémi Jimenez, Matthieu Petit
Executive Producer: David Giordano
Operatőr: Eric Guichard
Vágó: Raphaele Urtin

A Budapest Kertmozival együttműködésben az Aventinus udvaron A Budapest Film idén nyáron kültéri vetítéssorozatot indít Budapest számos pontján. A kezdeményezés célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése. A Budapest Kertmoziban biztonságos, családias környezetben és fesztiválhangulatban lehet eltölteni egy kellemes estét, ahol a ’kertmozizás’ nosztalgiája a mai nívós filmkínálattal párosul. Ezt az élményt kínáljuk a Marczi kivételes hangulatú belső udvarán is. Igényes, minőségi filmekkel várjuk kedves közönségünket minden vasárnap július 11-augusztus 29-ig.

Ajánló


Mozart és kortársai - C. Ph. E. Bach, Cimarosa és Haydn művei

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg…

Gál Róbert, Perczel Enikő és Szabó G. László fordítását felhasználva a magyar szöveget…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat