Program


Maria Callas mesterkurzusa

Maria Callas mesterkurzusa

Terrence McNally: Maria Callas mesterkurzusa
2 részben
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 26. szombat, 15:01

A New York-i Schubert Színházba teljes esztendõre nem kapható jegy a Mesterkurzus című sikerdarabhoz - és ez még egy nyolcvanmilliós városban is igen feltűnõ, szokatlan...

Közel húsz év szünet után a Spirit Színházban kel életre a történet.

Terrence McNally négy sikeres darab és tucatnyi film után sem számíthatott arra, hogy zenei képzettsége ilyen váratlanul izgalmas témához vezeti el. A színpadon a XX. század legnagyobb énekesnõje, a görög származású Maria Callas, a Milánói Scala, a New York-i Metropolitan, a bécsi Stadtoper és a londoni Covent Carden hõsnõje, az olasz arisztokrata, Meneghini felesége és a hajómágnás Onassis szeretõje - a hétköznapi élet és a művészet hatalmas mítosza, Callas, aki egyik pillanatról a másikra pályája csúcsán elvesztette a hangját. Egy asszony, aki elõtt a világ hevert, már nem tudja megjutalmazni hódolóit, miközben az operáról, az éneklésrõl, a sikerrõl s az életrõl mindent tud, amit egy asszony tudhat.
Mesterkurzust indít - s ez a valóság - a New York-i zeneiskolában - nyilvános tanfolyamot, amely olyan, mint egy operaelõadás. Itt mindenki énekelhet, csak Callas az egyetlen, aki énekhangot nem hallat. Viszont bírálja, kritizálja mindazokat, akik csak megkísérlik is utánozni. Eközben maga elé álmodja az életél a kis görög falutól a világhír csúcsáig. Csupa forróság, csupa izgalom, csupa váratlan fordulat a darab, egy nagyszerÛ szerep és csodálatos operaáriák köré szõve. Nem csoda, hogy manapság bejárja a világot, mert egy igaz, szép és tiszta élet tükre.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Szereposztás:
Maria Callas     Nagyváradi Erzsébet   
Zongorakísérő     Mester Dávid   
Első szoprán     Herczenik Anna   
Második szoprán     Gyöngy Zsuzsa   
Tenor     Gulyás Bence   

Fordította: Ungvári Tamás
Díszlet: Czeizel Gábor
Jelmez: Katona Bálint
Rendező: Czeizel Gábor

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat