Program


MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia

MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia

Hangversenyünk nagy „ásza” jelen esetben a közreműködő hegedűművész, Kirill Troussov, aki fiatal kora ellenére már a világ élvonalához tartozik. A legnagyobb hangversenytermekben és a leghíresebb karmesterekkel játszik évről-évre, közben mesterkurzusokat tart a legnagyobb zenei fővárosokban. Hangversenyünkön Mozart öt híres hegedűversenye közül az utolsót adja elő.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 30. csütörtök, 19:00

Műsor

Mendelssohn:
A szép Melusina – nyitány
Mozart: A-dúr hegedűverseny K.219
Brahms: II. szimfónia

Közreműködik
Kirill Troussov (hegedű)

Vezényel
Takács-Nagy Gábor

Hangversenyünk nagy „ásza” jelen esetben a közreműködő hegedűművész, Kirill Troussov, aki fiatal kora ellenére már a világ élvonalához tartozik. A legnagyobb hangversenytermekben és a leghíresebb karmesterekkel játszik évről-évre, közben mesterkurzusokat tart a legnagyobb zenei fővárosokban. Hangversenyünkön Mozart öt híres hegedűversenye közül az utolsót adja elő, amelynek jellegzetessége, hogy a rondóformájú utolsó tétel egyik közjátéka magyaros-cigányos karakterű. Mendelssohn fiatalkori nyitánya, amelyet Grillparzer mese-drámájához komponált, egy vízi tündérről szól, arról a többször is megénekelt végzetszerűségről, amely lehetetlenné teszi vízi tündér és földi ember szerelmét. A nyitány legfontosabb jellemvonása az, hogy a zeneszerző milyen nagyszerűen ábrázolja zenéjében a víz világát. A természet szeretete a legfontosabb motívum, amely Brahms második szimfóniáját inspirálta. A nagy nehezen, évtizedek vajúdása után világra hozott első szimfónia után ez a mű a felszabadult, örömteli alkotómunka teremtménye. A zeneszerző négy szimfóniája közül ez a legderűsebb, még lassú tétele is örömteli kifejezést hordoz. Takács-Nagy Gábor, aki mindig nagy gonddal állítja össze hangversenyei műsorát, ez alkalommal a német romantika zenéjéből ad színes és érdekes válogatást.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

zenés party két részben

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat