Program


MÁV Festetics/3.

MÁV Festetics/3.

Takács-Nagy Gábor volt első Festetics­bérletünk művészeti vezetője, az ő irányításával kezdődött el az a nagyon alapos kamarazenei műhelymunka, amely jelentős hatással volt a zenekar hangzására, színvonalára. Ezeken a hangverse­nyeken gyakran szerepelnek szólistaként a zenekar tagjai is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 19. péntek, 18:00

műsor

Carl Stamitz: D-dúr (Vadászat) szimfónia
Mozart: D-dúr fuvolaverseny K.314
Mozart: C-dúr (Linzi) szimfónia K.425

közreműködnek:
Párkai Krisztina (fuvola)
vezényel: Takács-Nagy Gábor

Takács-Nagy Gábor  volt  első  Festetics­bérletünk  művészeti  vezetője,  az  ő  irányításával kezdődött el az a nagyon alapos kamarazenei műhelymunka, amely jelentős hatással volt a zenekar hangzására, színvonalára. Ezeken a hangverse­nyeken gyakran szerepelnek szólistaként a zenekar tagjai is. Párkai Krisztina hosszú évek óta zenekarunk első fuvolása, sokszor gyönyörködhettünk előadá­sában zenekari  művek gyönyörű fuvola­szólóiban. Mozart D­dúr  fuvolaverse­nye egy eredetileg oboára írt C-­dúr versenymű átirata, a fuvolairodalom egyik gyöngyszeme. A híres Linzi szimfóniát  Mozart  egy  alkalmi  felkérés  nyomán  komponálta, nagyon rövid idő alatt. „Egy isten­áldotta óra gyümölcse” – írta róla egyik méltatója. Hogy Mozart ilyen zenekari műveket komponált, abban nagy szerepe volt Mannheimben szerzett tapasztalatainak. Európa egyik leghíresebb zenekara működött akkor ebben a német városban, saját zeneszerzőik révén a zenekari  játéknak  addig  ismeretlen  mesterfogásait, színeit találták ki, amiből  a  későbbi zeneszerzők, mint Haydn és Mozart is, nagyon sokat tanultak. A  mannheimi zeneszerzők közül az egyik legkiválóbb volt a cseh származású Carl Stamitz, akinek egyik szimfóniája csendül fel a hangverseny elején. Érdekes lesz meghallgatni, milyen is volt az a zene, amelyből Mozart tanult.

Ajánlatunk


Győrben ünnepel a legendás gitáros, Michael Schenker!

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat