Program


MÁV Unokák/3.  11:30

MÁV Unokák/3. 11:30

Műsor
Együtt zenélünk – 1. a parafónia zenekarral
Műsoron Vivaldi, Bach, Albinoni, Pachelbel, Haydn, Beethoven, Csajkovszkij, Grieg, Scott Joplin és Kodály Zoltán művei.

Közreműködik: Parafónia Zenekar
Műsorvezető: Székely Edit
Vezényel: Fabényi Réka

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 6. szombat, 11:30

A Parafónia Zenekar fogyatékkal élő gyermekek zenei foglalkoztatása céljából alakult 1995-ben, Vető Anna vezetésével. Közismert a zene óriási fejlesztő hatása minden gyermek számára, ez a hatás az értelmileg sérült embereknél még sokkal fontosabb. Minden tevékenységben, az iskolai oktatás során és felnőtt életükben is eredményesebbek lesznek, és ami a legfontosabb, az énekléssel, hangszerjátékkal átélhetik a zenélés örömét. Ebben a tevékenységben nagy segítség volt egyrészt a híres zeneszerző, a német Carl Orff által kifejlesztett ütőhangszerek sokasága és a Heinrich Ullrich gyógypedagógus által kidolgozott „színes kottarendszer.” Az együttes neve, amelyet 2003-ban vett fel, a latin „para” (kicsit különböző) és „fónia” (együtthangzás) szavakból állt össze. A zenekar rengeteg fellépéssel büszkélkedhet, rádió- és tévéfelvételek, rangos fesztiválok vendégei voltak, felléptek a Zeneakadémián, a Müpában, jártak több országban. Vezetőjük, Fabényi Réka, ének-zene tanár. Műsorukat a klasszikus zene kimeríthetetlen kincsestárából állítják össze, de szerepelnek benne régi korok, illetve különböző népek táncai is. Közös hangversenyünkön az együttes saját repertoárjából mutat be válogatást, majd közösen muzsikál a MÁV Szimfonikusok zenészeivel is.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat