Program


Mengele bőröndje

Mengele bőröndje

Gyurkovics Tamás: Mengele bőröndje - monodráma 12 szereplőre 2 részben
"Nem értem. Azt hittem, hogy a családom szenvedéseit magamra vettem azzal, hogy vállaltam a száműzetést."
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 18. hétfő, 19:30

ŐSBEMUTATÓ

Nézői vélemények:
"Nem lehet, hogy együtt érzek vele."
"Szégyellem, de nem tudok a fantasztikus előadás után felszabadultan tapsolni a színésznek, mert Mengelét látom."

Vigyázz! Vészesen aktuális! A szomszédodban is élhet egy Mengele.

A Spirit Színház egyedi szerkezetű ősbemutatója arra mutat rá, hogy napjainkban, a környezetünkben is lehetnek, vannak moráltalan, hatalmas egóval előre száguldó emberek. Vajon mivé lehetnének korlátlan hatalom birtokában?

Perjés János, a darab egyetlen szereplője így vélekedik:
"Mi a környezet felelőssége abban, hogy egy középszerű orvos és nárcisztikusan megrögzött, torz személyiség útja egyenesen, korlátok nélkül vezetett, vezethetett a tömegmészárlásig. Mengele megtestesít egy példát, egy beteg típust, aki bárhol megjelenhet ismét. A potenciális Mengelék köztünk járnak."

Történelmi valóság és zseniális fantázia keveredik a színpadon.

Hogyan él száműzetésében a náci bűnöző? Mennyire van tisztában tetteivel? Keres-e felmentést? A Dél-Amerikában eltöltött évek mindennapjainak filmszerű eseményei peregnek, bemutatva a valódi környezetet és a szintén menekült "hétköznapi" náci közösségek gondolkodását és életvitelét. A szerző pontosságát mutatja, hogy a CIA aktáiba is betekintést nyert írói munkája során.

Ez a valóság keveredik egy elképzelt tárgyalás tanúvallomásaival, minek során Mengele egykori segítői (Perl Gizella: Hegyi Barbara hangján) vagy Nyiszli Miklós (Varju Kálmán hangján) vallanak a doktor táborbeli "munkásságáról”.

Fikció és valóság keveredik a műben és Mengele fantáziájában is, egészen a megdöbbentő végkifejletig, mikor az életét kétféle módon fejezi be: ahogy megtörtént, és ahogy megtörténhetett volna.

Ő viszont levonja a saját tanulságát: "Halhatatlan vagyok."

Vajon hányan gondolják így?

J.Mengele     Perjés János   

Színpadra alkalmazta: Bányai Gábor
Dramaturg: Besenyei Zsuzsanna
Rendező: Bányai Gábor

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat