Program


Mesék a Tejúton túlról - Az Aranyszamár Bábszínház előadása / MINIMATINÉ

Mesék a Tejúton túlról - Az Aranyszamár Bábszínház előadása / MINIMATINÉ

Bojti egy átlagos kisfiú, Tücsök egy hétköznapi kislány. Vagy talán mégsem? Minden egy játszótéren kezdődött, ahol a két barát csúnyán összeveszett Bojti új biciklije miatt. Szó szót követett, ám a járgány egyszer csak elragadta mindkettőjüket, és kilőtt velük a világűrbe. Valahová a Tejúton túlra, ahol különleges világ várt rájuk.

Az Aranyszamár Bábszínház előadásában veled is ez fog történni, ám ahhoz, hogy mindenki épségben hazajusson, előbb még közösen be kell járni a Bátrak útját.

Utazók, felfedezők és kalandorok előnyben: Berg Judit nagysikerű, 2007-ben megjelent mesekönyve alapján Schneider Jankó, a hazai bábos élet egyik legtöbbet foglalkoztatott alkotója rendezte az előadást és tervezte a szerethető bábokat, erősen támaszkodva Zubán Dániel Rafael illúziókeltő, az előadásba belesimuló filmes animációira. Az eredeti meséhez Strausz Tünde írt könnyen megjegyezhető dalszövegeket. A történet a népmesék logikáját követi, amikor rokonszenves hőseink újabb és újabb ismeretlenekkel találkoznak, akiktől majd később, szorult helyzetükben ők tudnak segítséget kérni. Márpedig a Bátrak útján nagy szükség van a támogatásra, mert csak így győzhető le a Homokszörny, így érthető meg, hogy mitől szomorú a kőember, hogy miért félnek a Fűszermanók a Bumfordoktól, és akkor Fordítottország megoldásra váró rejtélyéről még egy szót sem szóltunk. Egy tejúton innen és túl egyformán érvényes mese a türelemről és elfogadásról, a másik tiszteletben tartásáról és a segítségadásról.

előadják: Érsek-Csanádi Gyöngyi, Baranyai Anita, Erdei Gergő

Berg Judit meséje alapján írta Strausz Tünde
zene: Nánási Péter
báb, kellék: Tóth Zsuzsa, Kakuszi Zoltán
animáció: Zubán Dániel Rafael
rendező, tervező: Schneider Jankó

Korosztály: 3-8 év

Ajánló


Három évtizede tartó pályafutását ünnepli a REPUBLIC zenekar 2021. március 13-án a Papp…

Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat