Program


Mini-Fesztivál • 4.4 / CAFe 2019

Mini-Fesztivál • 4.4 / CAFe 2019

A hangversenyen felhangzik Szőnyi Erzsébet 1947-ben, Kassák Lajos versére írt kompozíciója is, melynek nyilvános előadását a korabeli kultúrpolitika sokáig nem támogatta.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 20. vasárnap, 19:30

Mini-Fesztivál • 4.4

Dubrovay László: Három tétel trombitára és ütőhangszerekre – magyarországi bemutató
Tornyai Péter: fiori sfiorati (b) – ősbemutató
Bánkövi Gyula: Vízjelek – ősbemutató
Eötvös Péter: Sentimental
Szokolay Sándor: Missa Brevis per coro maschile
Hollós Máté: Szilencium (Áprily Lajos versére)
Horváth Márton Levente: O vos omnes
Szőnyi Erzsébet: Sicut cervus
Szőnyi Erzsébet: Külvárosi elégia – Kassák Lajos versére
Csiky Boldizsár: Moxa genezis (Kőrösi Csoma Sándor emlékére)
Sáry László: Zsoltárkánon

Közreműködik:
Pólus László [2, 3] – cselló, Szepesi János [2] – klarinét, Pálfalvi Tamás [1, 4] – trombita, Halmschlager György [1], Varga Zoltán Mihály [2, 3] – ütőhangszerek, Szent Efrém Férfikar (karigazgató: Bubnó Tamás) [5, 6, 7, 8, 9, 10, 11]

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak. A fesztivál évről évre igyekszik lehetőséget biztosítani nagyobb apparátusra – kórusra vagy zenekarra – írt művek bemutatóinak is.
A koncert második részében a Szent Efrém Férfikar a kortárs kórusrepertoár legkülönbözőbb stílusú műveiből nyújt keresztmetszetszerű válogatást. Szokolay Sándor férfikari miséje az elmúlt harmincöt évben nem hangzott el Magyarországon, az eredetileg a Szófiai Férfikar számára szerzett darabot Bubnó Tamás vezényletével 2019 májusában ismerhette meg a hazai közönség.
A hangversenyen felhangzik Szőnyi Erzsébet 1947-ben, Kassák Lajos versére írt kompozíciója is, melynek nyilvános előadását a korabeli kultúrpolitika sokáig nem támogatta.

A Magyar Zeneművészeti Társasággal közös program.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat