Program


MONET MŰVÉSZETE

MONET MŰVÉSZETE

Művészettörténeti előadás két részben

Előadó: GIMESY PÉTER művészettörténész

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 27. hétfő, 19:00

Idén lesz 180 éve, hogy megszületett Claude Monet (1840-1926), aki festőtársaival (Renoir, Cézanne, Degas) egy teljesen új festészetet képviselt a megszokott akadémikus stílusokhoz képest. Képeiket sokáig fogadták idegenkedve gyakran kabarétréfák tárgyai voltak. Monet és az impresszionisták azonban kitartóan készítették gyorsan megfestett és a pillanat megragadására törekvő képeiket. Mozgalmuk hatása a mai napig tart, hiszen ők alapozták meg a 20. századi modern művészetet.

A kétrészes előadás Monet művészetén keresztül ismerteti meg ezt a különleges művészettörténeti fordulópontot.

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat